Spousta zeleně a biofilický design. McDonald’s jde s dobou a představil nové udržitelné sídlo v Chicagu
Důraz na ekologii a udržitelnost je v posledních letech velkým trendem, kterému se přizpůsobuje stále větší množství nadnárodních společností. Planeta Země je jen jedna a s jejími přibývajícími problémy roste i počet lidí, kteří se za její záchranu snaží bojovat a podobný přístup navíc z pozice zákazníků naprosto logicky vyžadují i po jednotlivých firmách. Výjimkou nejsou ani v tomto směru dříve netknuté fastfoodové řetězce, které i kvůli nové přicházející vlně mladých a ekologicky uvědomělých zákazníků mění svůj styl fungování a nabídku produktů.
Jedním z ukázkových příkladů v tomto směru je i americký fastfoodový gigant McDonald’s, pro kterého je právě udržitelnost, ekologie a zdravější životní styl v posledních letech velkým tématem. Společnost tak tomuto faktu uzpůsobuje nejen svoji nabídku jídel, ale na jednotlivých provozovnách se postupně snaží také snižovat množství využívaných plastů, které nahrazuje ekologičtějšími materiály. Ruku v ruce se změnou směru firmy jde i její samotné vedení, sídlící v americkém Chicagu.
McDonald’s, který má po světě 37 tisíc provozoven, se totiž nedávno nastěhoval do nového sídla, jehož hlavními vlastnostmi jsou právě udržitelné materiály a stále populárnější biofilický design, kladoucí důraz na přírodní prvky a dostatek zeleně v pracovním prostoru. Součástí sídla, které zabírá plochu 39 tisíc metrů čtverečních, je například i „Hamburger univerzita“ sloužící jako trénovací zařízení pro zaměstnance nebo historický showroom zobrazující jednotlivé produkty společnosti.
Podívejte, se jak to vypadá uvnitř:
Lokalita: Chicago, Spojené státy
Datum dokončení: 2018
Velikost: 39 000 m2
Design/Architektura: Studio O+A, IA Interior Architects
Foto: Garret Rowland