V Liberci otevřel neotřelý bar. K pití si zde můžete dát Milionáře z chatrče nebo Americkou krásu
Bylo nebylo, v Liberci se v březnu objevil podnik, o kterém jeho majitelé dlouho snili a který do města přinesl závan hravé barové mixologie.
Konec března je tady a po dvou týdnech tak přichází další porce novinek z české gastronomické scény v podobě newsletteru Deli. Tentokrát zavítáme na sever, kde se pod taktovkou talentované dvojice zrodil skutečně originální bar, do něhož můžete vyrazit na skvělý drink i něco k snědku. A v Praze přibyly hned tři nové podniky, které můžete objevit klidně najednou při procházce z centra města přes Vinohrady až do Nuslí.
Bylo nebylo
Sympatická dvojice Martin Havlen a Eliška Hauserová se rozhodla, že si v Liberci otevře bar. Ale ne jen tak ledajaký bar. Inspiraci totiž čerpali ve vyhlášených barových metropolích po celém světě, mezi které samozřejmě díky bohaté gastronomické scéně patří i Brno. Pilně se vzdělávali v oblasti koktejlové mixologie a výsledkem je hravě pojaté místo s vyladěným interiérem a kapacitou pouze pro 40 lidí. Majitelé se totiž chtějí vyvarovat toho, že bude v jejich baru nepříjemně nacpáno.
Užít si zde můžete dvanáct signaturních drinků, které jsou spojené s kultovními filmy, a k tomu barová jídla, jako jsou například křupavé kuře v housce nebo hranolky sypané „umami prachem“ z vloček řasy nori. Martin a Eliška mysleli také na ty, kdo si chtějí užít barovou atmosféru bez alkoholového opojení, a do arzenálu zařadili i neotřelé nealkoholické koktejly – třeba Karate Kid z nealko aperitivu Volée spojeného s čínským čajem Lapsang.
Skvěle ale zní a také vypadá i nabídka klasických koktejlů na bázi oblíbených alkoholů. Divočejší povahy uvítají třeba takový koktejl Tenkrát na západě, který kombinuje nakouřený mezcal s tequilou a svěžím citrusem juzu. A ti, kdo si potrpí na něco trochu zhýralejšího, by neměli minout Americkou krásu s ginem, pepřem, růžovou vodou a efektním kouřem.
Za poslední dva týdny se vynořily i další gastronomické novinky. Pokud chcete, aby vám žádná neunikla, projděte si poslední vydání newsletteru Deli.