Zisk Samsungu se propadl o drtivých 60%, válcují ho Apple a levné Xiaomi

Robin RaszkaRobin Raszka

samsungtroll
0Zobrazit komentáře

Samsung včera oznámil, že očekává velmi špatné výsledky za poslední kvartál. Celkový operační zisk Samsungu klesk o necelých 60% vs stejný kvartál minulý rok. Samsung tak nadále ztrácí svůj kdysi majoritní podíl na trhu smartphonů díky malému zájmu o svojí aktuální řadu smartphonů Galaxy S(cokoliv) (cokoliv). Jinak řečeno, nikdo nekupuje Samsung, všichni jdou po iPhone 6.

10575-2886-140923-iPhone_6_Plus-Bend-l

Přečtěte si takéTragédie: Nový iPhone 6 Plus se prý ohýbá v kapse. Co na to říká Apple?Tragédie: Nový iPhone 6 Plus se prý ohýbá v kapse. Co na to říká Apple?

Samsung na straně high-end smartphonů drtí Apple se svým novým iPhone 6 a na druhé straně v Číně Xiaomi se svými smartphony pro chudé. Dle některých Samsung behěm dvou let skončí jako Nokia a postupně uplně vyklidí pole smartphonů.

U nás v ČR zisk z prodeje zařízení Samsungu klesl poprvé za posledních 14 měsíců, kdy každým měsícem zaznamenával mírný růst. Strategií Samsungu nyní bude značně zlevnit a nebo vsadí všechno na Galaxy Edge a Galaxy Note 4 a urvat něco v posledním kvartálu tohoto roku.

Screen Shot 2014-10-07 at 17.26.40

Poslední 3 měsíce na burze

Foto: Reprofoto Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym