Seznam koupil 30 procent v globální službě pro motorkáře BikerSeason

Michal PtáčekMichal Ptáček

biker
0Zobrazit komentáře

Je tomu teprve zhruba měsíc, co Seznam koupil 30% podíl v kulturním projektu Sledujdivadlo.cz a už je tady z jeho strany další zajímavá akvizice/investice. Tentokrát česká internetová jednička investovala zatím neupřesněnou částku do specializovaného portálu pro motorkáře s názvem BikerSeason, který naprosto ideálně zapadne do jejího portfolia.

BikerSeason, ve kterém Seznam získal 30%, je totiž globální služba pro motorkáře, sloužící k plánování a organizování vyjížděk  s databází bodů zájmu a tras, což znamená jedno. Mapové podklady ze služby Mapy.cz, nyní budou moci využívat právě i motorkáři, kteří webovou či mobilní aplikaci využívají pro plánovaní svých projížděk.

„Do projektu BikerSeason vstupujeme jako investor, který svými penězi a technologickými zkušenostmi podpoří projekt, jenž slouží specifickým potřebám jedné zajímavé cílové skupiny. V projektu vidíme potenciál využití našich mapových technologií pro úzce zaměřenou službu s mezinárodním potenciálem,“ popisuje důvody pro vzájemnou spolupráci Marek Nový, Business Development Manager v Seznam.cz.

portadi

Přečtěte si takéČeský startup Portadi se dostal do berlínského Microsoft Ventures akcelerátoruČeský startup Portadi se dostal do berlínského Microsoft Ventures akcelerátoru

Tomáš Marcaník, zakladatel projektu BikerSeason, ke spolupráci dodává:

„Společnost Seznam.cz je pro nás klíčovým partnerem, který nám umožní rychlejší růst naší služby s možností využití dat, mapových podkladů a zkušeností z tvorby serveru Mapy.cz. V současné době pracujeme převážně na mobilních aplikacích. Vylepšujeme tu stávající pro Android a vytváříme novou pro telefony s operačním systémem iOS, která nám dosud chyběla a o niž nám píše čím dál tím více motorkářů. Redesignem a drobnými úpravami projde i webová verze služby BikerSeason. Pracujeme také na marketingové kampani pro letošní sezónu a široké uvedení služby BikerSeason na trh.“

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym