Smíchovský StartupYard vybral na platformě Fundlift.cz 6,25 milionů Kč

Jakub KotisJakub Kotis

startupyard-h
0Zobrazit komentáře

Budou tomu zhruba tři týdny, co pražský StartupYard, který patří mezi přední středoevropské startupové akcelerátory, zamířil formou neveřejné nabídky na nedávno spuštěnou crowdfundingovou platformu Fundlift.cz, kde si dal za cíl získat co největší finanční obnos pro další rozvoj.

Úpis, který mentorům a komunitě StartupYardu a dalším investorům umožní investovat po boku investorů z Rockaway Capital a Credo Ventures, nakonec přispěl k tomu, že v kampani se podařilo vybrat 6,25 milionů Kč. Zájem investovat v součtu čísel pak podle všeho projevilo okolo 230 privátních investorů, s tím, že možnost reálně investovat nakonec získali zhruba 4 desítky z nich.

A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustration

Přečtěte si takéFacebook začne zobrazovat veškerou reklamu i pro uživatele se zapnutým AdBlockemFacebook začne zobrazovat veškerou reklamu i pro uživatele se zapnutým AdBlockem

„Jsem nadšeni entusiasmem, se kterým investorská komunita a naši mentoři skrze Fundlift přišla pomoci startupům získat zkušenosti a peníze, nezbytné na jejich rozvoj a dobytí úspěchu na mezinárodním trhu. Získané prostředky jsou nejen živou vodou pro náš program, ale především potvrzením, že střední Evropa má před sebou nadějnou budoucnost centra inovací. Děkuji také týmu Fundlift za velmi profesionální práci na přípravě a řízení celé emise,“ uvedl Cedric Maloux, šéf StartupYardu.

Díky vybraným penězům StartupYard vybere tuto zimu 7 až 10 nejlepších startupů, které se přihlásily do sedmého kola už tradičního akceleračního programu, s tím, že tentokrát se akcelerátor zaměří na big data, datovovu analýzu, kyber-bezpečnost, umělou inteligenci & predikci a internet věcí. StartupYard pak ve vybraných startupech získá podíl až 10 procent.

startupyard-1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym