BMW představilo koncept elektrické motorky budoucnosti

Jiří SvobodaJiří Svoboda

bmw-main
0Zobrazit komentáře

Fenomén autonomních dopravních prostředků už zřejmě nebude záležitostí pouze týkající se aut. Průlom v oblasti jejich dvoukolových příbuzných  by mohlo udělat BMW, které představilo koncept motorky nové generace.

Nejvýznamnější vlastnost modelu Motorrad Vision Next 100 je skutečnost, že je nemožné ji převrátit. Samo BMW to nazývá „asistenčními systémy budoucnosti“. Motorka sice bude umět sama sebe vyvážit, otázkou ale je zda bude umět sama sebe také zastavit v případě, že z ní motorkář spadne.

audi-prologue-concept-4

Přečtěte si takéTesla bude mít přímého konkurenta z řad Audi, který ujede až 500 km na jedno nabitíTesla bude mít přímého konkurenta z řad Audi, který ujede až 500 km na jedno nabití

Díky tomuto  systému nebude motorka potřebovat ani stojan, protože se zkrátka udrží stále v vzpřímené poloze. BMW samotné neprozradilo podstatu této technologie, ale předpokládá se, že její fungování budou zajišťovat gyroskopické senzory, podobně jako třeba na segwayi.

moto-bmw

Konstrukce motorky se skládá zejména z karbonu a matně černé barvy. Viditelný je také čistý design bez velkého množství ovládacích prvků. To proto, že s motorkou se plánuje i výroba chytrých brýlí, které budou zevnitř promítat všechny důležité údaje, případně bude možnost ovládat některé prvky motorky pohybem očí. BMW si navíc věří natolik, že na jejich motocyklu ani nepočítá s nošením helmy.

bmw4

Diskuze (0)

Novinka

Anonym