Tesla zdvojnásobila své tržby za první čtvrtletí a oznámila produkci nového Modelu Y

Jiří SvobodaJiří Svoboda

modelx

Tesla Model X

0Zobrazit komentáře

Automobilka Tesla má sice momentálně na programu vypuštění hojně očekávaného Modelu 3, již nyní ale přemýšlí nad tím, co bude dále. Společně s užitkovými vozy, pickupem nebo kamionem, se totiž již nyní chystá na postupné vypuštění vozu s označením Model Y. Elon Musk, CEO Tesly, oznámil u příležitosti zveřejnění ekonomických výsledků firmy, že jeho produkce je naplánována na rok 2020.

Musk poprvé zmínil Model Y už minulý rok, od té doby o něm ale nebylo příliš slyšet. Mělo by se každopádně jednat o SUV, jinými slovy větší, prostornější verzi nadcházejícího Modelu 3, kterou Musk nazval přímo minibusem. Více detailů a možností, které by měl nový vůz nabízet, není pro tuto chvíli známo. TechInsider ovšem spekuluje o tom, že by mohl disponovat solární střechou, větším nákladním prostorem a dojezdem minimálně 238 mil na jedno nabití.

tunnel1

Přečtěte si takéElon Musk odhalil detaily své nové firmy, se kterou chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procentElon Musk odhalil detaily své nové firmy, se kterou chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procent

Dvojnásobný růst

Společně s další částí své produktové vize Tesla odhalila i své hospodářské výsledky za první kvartál roku 2017. Z nich vychází, že meziročně její tržby vzrostly více než dvojnásobně na 2,7 miliard dolarů, celková ztráta se však posunula z 282,3 milionů na 330,3 milionů dolarů.

teslamodel3_1

Tesla Model 3

Akcionáři ovšem Tesle stále věří, jen za první tři měsíce letošního roku akcie stouply o 30 procent. Předpokládá se, že tato, celkově mírně záporná bilance, bude trochu stabilizována právě vypuštěním Modelu 3.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym