Hyperloop One naplno otestoval koncept ultrarychlé kapsle pro přepravu osob

hyperloopone

Koncept hyperloopu, který představil Elon Musk, má být založen na pohybu přetlakových kapslí ve speciálních tunelech. Rychlost může dosahovat až 1 100 km/h

0Zobrazit komentáře

V květnu minulého roku jsme poprvé zmiňovali společnost Hyperloop One, která je jednou z firem, jenž se snaží o rozvoj transportní technologie, jejíchž základy pomohl vytvořit Elon Musk. Tehdy se Hyperloop One podařilo otestovat pilotní koncept zhruba třímetrové kapsle pro přepravu osob na kratší vzdálenost po dobu 2 sekund v nevadské poušti.

Od té doby Hyperloop One ušel dlouhou cestu, vytvořil z kovové konstrukce první reálnější koncept a během května naplno otestoval další verzi za pomocí magnetické levitace po dobu 5,6 sekund, za které se podařilo dosáhnout rychlosti 70 mil za hodinu. Během dalšího testu by firma chtěla překročit hranici 250 mil za hodinu a přiblížit se k výslednému cíli 700 mil.

hydrogenone

Přečtěte si takéTvůrci filmových kamer RED za miliony korun začínají s výrobou holografického telefonuTvůrci filmových kamer RED za miliony korun začínají s výrobou holografického telefonu

Na první pohled se nezdají taková čísla natolik zajímavá, jako vize, se kterou do celého projektu firma směřuje. Nicméně vše chce čas a vypadá to, že právě Hyperloop One je mezi ostatní konkurencí nejdále. Naopak konkurenční Hyperloop Transportation Technologies se soustředí na možnou výstavbu v Evropě – letos v lednu se dokonce společnost dohodla s Brnem na možném spojení druhého největšího českého města s Vídní a Bratislavou.

DCIM100MEDIADJI_0110.JPG

Výsledný tunel pro poslední testovací dráhu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym