Seznam.cz získal licenci na vysílání vlastní televizní stanice, kterou chce spustit ještě letos

Filip HouskaFilip Houska

seznamzpravy
0Zobrazit komentáře

Český internetový gigant Seznam.cz se pouští do další podoby audiovizuálně-novinářské tvorby. Poté, co spustil zpravodajskou sekci Seznam Zprávy, kam například přešel i Filip Horký z projektu DVTV, plánuje totiž vstup i na televizní obrazovky.

Rada pro televizní a rozhlasové vysílaní udělila firmě Iva Lukačoviče licenci pro vysílání vlastního televizního kanálu, který se má v rámci pravidelného programu zaměřit na všeobecné zpravodajství a publicistiku. Informuje o tom předseda rady Ivan Krejčí, na kterého odkazuje server Hospodářské noviny.

netflix

Přečtěte si takéNetflix získá kapitál ve výši 1,6 miliard dolarů na produkci dalšího originálního obsahuNetflix získá kapitál ve výši 1,6 miliard dolarů na produkci dalšího originálního obsahu

Kanál, jehož signál se má šířit pozemními vysílači, satelity nebo kabely, se do domácností dostane prostřednictvím hybridní platformy HbbTV. A podle neoficiálních informací by se této novinky, která vede Seznam.cz pod svou novou entitou Seznam.cz TV, mohli diváci dočkat ještě letos.

Jakub Unger, šéfredaktor Seznam Zpráv a šéf chystaného televizního projektu

Průkopník českých internetových vyhledávačů staví svou televizi především na úspěchu platformy Stream.cz, kterou vlastní. Ta například jen za minulý měsíc vygenerovala 20 milionů zhlédnutí a spolu s videi na hlavní straně Seznamu se sledovanost dostává na měsíční hranici 34 milionů. Nelze opomenout ani relevantní fakt, že společnost minulý rok vybudovala vlastní televizní studio a postupně rozšiřuje základnu svých redaktorů, reportérů či publicistů.

Foto: Reprofoto (YouTube + Seznam Zprávy)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym