Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak spouští vlastní vzdělávací platformu s tech zaměřením

Filip HouskaFilip Houska

FDAB8F49-6D33-4A0C-9084-05C3CCD6BF9C
0Zobrazit komentáře

Steve Wozniak, neboli „Woz“, je bezpochyby jednou z nejvýraznějších osobností rané počítačové doby. Byl to on, bez kterého by nevznikl současný technologický gigant pod jménem Apple, a nyní se také světu snaží jistým způsobem předat své schopnosti a zkušenosti v nové výukové iniciativě.

Wozniak chystá představil službu s označením Woz U, která má sloužit jako vzdělávací platforma pro studenty a firmy. Středobodem celého produktu má být počítačová věda, respektive kurzy zaměřené na data, mobilní aplikace a kyberbezpečnost, které jsou sestaveny odborníky z oboru a vývojáři.

oculusgo

Přečtěte si takéTakto vypadají nové přenosné brýle pro virtuální realitu Oculus Go bez jakýchkoliv kabelůTakto vypadají nové přenosné brýle pro virtuální realitu Oculus Go bez jakýchkoliv kabelů

Mimo vzdělávání jako takové bude Woz U v budoucnu nabízet i specializované platformy pro technologické firmy k najímání a trénování potenciálních zaměstnanců. Sloužit by k tomu měly specificky sestavené programy na bázi předplatného. Podle všeho nebude chybět ani platforma k identifikaci skutečného talentu k vykonávání technologicky zaměřené činnosti u studentů, kteří by se následně mohli dostat i do chystaného akceleračního programu.

Steve Wozniak a Greg Stanton (starosta arizonského Phoenixu) během představení Woz U

„Naším cílem je vzdělávat a trénovat lidi v zaměstnatelných digitálních zkušenostech bez toho, aniž by se na několik let zadlužili. Lidé mají často strach si vybrat technologicky zaměřenou kariéru, protože si myslí, že to nezvládnou. Já ale vím, že zvládnou, a chci jim to ukázat. Celý svůj život jsem budoval, vyvíjel a tvořil svět skrze technologie a vždy jsem uznával vzdělávání. Nyní je čas na Woz U, a to jsme teprve na začátku,“ říká spoluzakladatel Applu v oficiální zprávě.

Platforma Woz U je dostupná jak na telefony (aktuálně bez české podpory), tak na desktop, nicméně co se týče cen, zatím nejsou známy (ceník by měl dorazit do 2 dnů od registrace). Do budoucna se mimo jiné chystá i možnost navštěvovat kurzy fyzicky ve více jak 30 městěch po celém světě.

Foto: Cage Skidmore / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym