Český fintech startup Twisto.cz oficiálně představil platební kartu a voděodolný platební náramek

Michal PtáčekMichal Ptáček

Michal Smida_2

Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista

0Zobrazit komentáře

Český platební startup Twisto.cz dnes oficiálně představil hned dva nové produkty, se kterými míří na „offline“ trh. Jsou jimi voděodolný platební náramek a platební debetní karta, které vedle funkcí jako platba jedním kliknutím na internetu, či možnosti platit faktury a složenky vyfocením, nabízejí také instantní notifikace v aplikaci, dvouprocentní cashback na zahraniční platby nebo rodinné cestovní pojištění rakouské pojišťovny UNIQA.

Ta je mimochodem jedním z největších investorů startupu, to když se společně s nizozemskou ING Group před několika měsíci zúčastnila investičního kola v celkovém objemu 5 milionů eur. Zmíněný platební náramek pak zákazníkům umožňuje platit na všech místech, kde jsou k dispozici bezkontaktní terminály.

Michal Mička 2

Přečtěte si takéJeden z investorů Liftaga Michal Mička kupuje 80 procent české módní značky Pietro FilipiJeden z investorů Liftaga Michal Mička kupuje 80 procent české módní značky Pietro Filipi

„Naším cílem nebylo změnit systém, jak fungují tradiční platební karty, ačkoli například notifikace do mobilní aplikace bez nutnosti čekat na zaúčtování nejsou dnes běžné u většiny bank. Karta a náramek jsou pro nás klíčovým rozšířením celého Twisto účtu. Kromě internetových nákupů na jedno kliknutí a placení složenek a faktur vyfocením v mobilní aplikaci, bez nutnosti se přihlašovat do internet bankingu, umíme dnes za své zákazníky zaplatit večeři, nákup v obchodním centru nebo i zahraniční dovolenou, na kterou rodina díky naší platební kartě bude i velmi dobře pojištěna,“ vysvětluje krok firmy její CEO a zakladatel Michal Šmída (foto nahoře)

Twisto karta a náramek_1

Twisto nabízí i vlastní platební kartu a platební voděodolný náramek

Dle Twisto.cz o platební kartu před vydáním projevilo zájem 5 500 zákazníků, s tím, že platební náramek bude karlínský startup do konce letošního roku nabízet právě ke zmíněné kartě zdarma. Od nového roku je pak cena náramku stanovena na 199 Kč.

„Věříme, že nabídka, kterou přinášíme, je naprosto unikátní. Kouzlo je také v našem skóringovém algoritmu Nikita, díky kterému umíme založit Twisto účet s kartou a náramkem i těm zákazníkům, jejichž dobrou bonitu nedokážou rozpoznat tradiční schvalovací systémy bank používané při žádostech o kreditní karty. Může se jednat o matky na mateřské, živnostníky a freelancery, studenty nebo prostě jen mladé lidi bez kreditní historie v bance s nepravidelnými příjmy. Chováme se však zodpovědně, takže nastavujeme opatrnější limity a Twisto kartu dáme jen lidem, kteří hrazení svých závazků zvládnou. Zároveň velmi transparentně komunikujeme směrem ke klientům tak, aby každý přesně věděl, kdy musí uhradit své vyúčtování,“ říká Šmída.

Získání licence platební instituce od ČNB

Poslední novinkou startupu, ve kterém drží podíl i české, v internetovém byznysu protřelé investiční skupiny Enern a Miton, je získání licence platební instituce od České Národní Banky. Ta by měla urychlit expanzi jak na lokálním, tak zahraničním trhu.

“Stali jsme se tak třicátou čtvrtou společností s touto licencí a v letošním roce prvním subjektem, kterému byla tato licence udělena. Pro Twisto to znamená zelenou k dalšímu růstu v České republice, protože se nám výrazně zvedne strop pro objem měsíčních plateb, které můžeme procesovat. Se starou licencí jsme nemohli překročit 3 miliony Euro měsíčně. Licence nám pomůže také při expanzi do zahraničí, kterou v následujících letech plánujeme”, dodává Šmída

Platební kartu i náramek jinak Twisto připravilo společně s německou bankou Wirecard a společností Mastercard.

twisto11

Diskuze (0)

Novinka

Anonym