Tvůrci Pokémon Go chystají novou hru s Harry Potterem pro rozšířenou realitu

harry-1
0Zobrazit komentáře

Pokud si ještě vzpomínáte na mánii kolem mobilní hry Pokémon Go na bázi rozšířené reality, která započala v druhé polovině loňského roku, pak si určitě vzpomenete i na to, že tvůrcům hra přinesla nemalé peníze, což jim dodalo motivaci pokračovat s vývojem dále. Na Pokémon Go pracovala vývojářská společnost Niantic ve spolupráci s tvůrcem Pokémonů Nintendo.

Právě Niantic nyní na svůj další rozvoj získává investici ve výši 200 milionů dolarů, tedy přibližně 4,2 miliardy korun, převážně od investičního fondu Spark Capital. Peníze by měl Niantic využít k vývoji zcela nové hry s tématikou Harry Pottera, opět založené na technologii rozšířené reality, pro kterou získal licenci od filmového studia Warner Bros.

pokemongo_feat-1500×844

swift

Přečtěte si takéGoogle by mohl v budoucím operačním systému využít nativní programovací jazyk Applu SwiftGoogle by mohl v budoucím operačním systému využít nativní programovací jazyk Applu Swift

Bližší informace ohledně hry, která dostane titul Harry Potter: Wizards Unite, prozatím nejsou, očekávají se ovšem ještě před koncem roku. I po roce a půl mají Pokémon Go stále přes 65 milionů aktivních hráčů měsíčně, informuje server Wall Street Journal, takže se stejný úspěch očekává i u další hry, jenž by měla vyjít v průběhu příštího roku.

harry-potter-wizards-unite

Foto: reprofoto Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym