Coworkingová síť Impact Hub otevřela v Brně svou druhou největší pobočku na světě

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Sdílené kancelářské prostory pod značkou Impact Hub se nacházejí v takřka stovce měst po celém světě včetně Prahy, Ostravy nebo Brna. A právě pobočka moravské metropole, která zde funguje od roku 2015, oficiálně prošla rekonstrukcí a odhaluje nové prostory, díky kterým je druhou největší na světě.

Zmodernizované brněnské útočiště pro všechny freelancery, zástupce firem nebo běžnou veřejnost se nyní na ulici Cyrilská 7 rozprostírá na 3 450 m², přičemž 1 700 m² bylo přistaveno v rámci rekonstrukce, která přišla na 40 milionů korun. Dohromady tak Impact Hub Brno stál okolo 140 milionů korun.

230118_apple_homepod_2

Přečtěte si takéApple spustí prodej svého chytrého reproduktoru HomePod již v první polovině únoraApple spustí prodej svého chytrého reproduktoru HomePod již v první polovině února

Nové zázemí, které se nachází v bývalém Výzkumném ústavu pletařský, nabízí 11 kanceláří o velikosti 18 až 270 m², přes 40 fixních stolů ve sdílených prostorách a několik konferenčních místností o celkovém rozsahu 180 m² včetně místnosti propojené s venkovním dvorem. Nechybí ani zasedačka pod širým nebem.

Impact Hub v Brně

Přestavěný Impact Hub Brno, na jehož rekonstrukci se podíleli architekti Luděk Černý a Radek Lampa ze studia Rala, komentuje jeden ze zakladatelů této globální coworkingové sítě Zdeněk Rudolský slovy:

„Luděk a Radek se podíleli již na rekonstrukci našich prostor v Praze i Ostravě. Když jsme si poprvé prohlédli budovu bývalého Výzkumného ústavu pletařského a rozhodli jsme se, že se stane domovem naší brněnské pobočky, bylo jasné, že je opět požádáme o pomoc. Příprava a realizace přestavby tehdejšího industriálního areálu trvala takřka 4 roky, než se nám jej podařilo otevřít. To, že se za necelé dva roky od otevření brněnský Impact Hub rozrostl a stal největším v Evropě, považujeme za velký úspěch.“

Největší Impact Hub v Evropě

Vedle toho, že jsou brněnské prostory druhé největší na světě (po Seattlu, jehož centrum má 4 600 m²), se mohou pyšnit i titulem Největší Impact Hub v Evropě, čímž předčily Curych nebo Madrid. Brněnská pobočka se zároveň řadí i mezi nejrychleji rostoucí centra Impact Hubu a podle ředitelky Ireny Ošťádalové je zde zaregistrováno již okolo 440 členů.

„Třetina našich členů pracuje v IT, 17 % se věnuje vzdělávání, 12 % marketingu, ostatní jsou různých profesí, od překladatelů, spisovatelů až po ilustrátory deskových her. 40 % firem jsou rozvíjející se a již fungující podniky, 38 % tvoří startupy, ostatní jsou ve fázi nápadů,“ dodává Ošťádalová.

012518_impacthubbrno_5

Diskuze (0)

Novinka

Anonym