Google již brzy spustí zcela nový design své emailové služby Gmail

Filip HouskaFilip Houska

gmail
0Zobrazit komentáře

Kalifornská technologická společnost Google chystá výraznějším způsobem inovovat svou emailovou službu Gmail v internetových prohlížečích. Změny se mají týkat zejména designu, nicméně přibudou také nové funkce jako Smart Reply nebo ztlumení zpráv. Příchod aktualizovaného webového Gmailu se očekává v rámci týdnů.

Emailová služba Gmail se od svého vzniku v roce 2004 (respektive 2007, kdy byla zpřístupněna veřejná betaverze) stala jednou z nejpopulárnějších v tomto oboru. Dokazují to přibližně 1,2 miliardy aktivních uživatelů, kteří si v emailovém rozhraní Googlu cení nejen jeho stability a bezplatné 15GB kapacity, ale také poměrně přehledného designu. Ten by však měl projít značnou změnou.

92E9BC3D-8B12-4543-BBF3-A9F789300750

Přečtěte si takéSeznam.cz se svým kanálem Televize Seznam zahajuje outdoorovou propagaciSeznam.cz se svým kanálem Televize Seznam zahajuje outdoorovou propagaci

Server The Verge s odkazem na oficiální vyjádření Googlu informuje, že se gigant z Mountain View chystá inovovat webovou verzi Gmailu. Novinky by se měly odehrát zejména ve vzhledu uživatelského rozhraní, které má být „čistší a modernější“. I když zatím nejsou dostupné žádné obrázky, dá se silně očekávat, že bude Google následovat design, jaký loni implementoval i do své služby Google Calendar.

729CB861-F36D-4019-83CD-A8595EDB778A

Aktuální, modernější vzhled online kalendáře Google Calendar

Vedle vizuálních změn mají přijít i změny funkční. Jmenovitě prvky jako Smart Reply, tedy rychlé, přednastavené odpovědi na základě kontextu přijatého emailu (již nynídostupné v mobilní aplikaci), ztlumení daných emailů a nastavení jejich znovuobjevení ve schránce nebo offline podpora. Zahrnut bude i lepší přístup do balíčku aplikací G Suite přímo z Gmailu.

9AF63E04-C5C8-4161-A127-B55A132505C7

Pro všechny osobní emailové adresy

Inovovaný webový Gmail by měl přijít v rámci několika následujících týdnů, a to jako součást veřejného programu Early Adopter Program (EAP) pro uživatele osobních adres a balíčku G Suite. Důvodem pro několikatýdenní horizont je údajně testování rozšíření pro prohlížeč Chrome, aby na něm primárně nový Gmail fungoval spolehlivě.

Foto: Google

Diskuze (0)

Novinka

Anonym