Startup Revolut nově umožňuje zaokrouhlení a automatický převod peněz na spořící účet

revolutvault
0Zobrazit komentáře

Čím dál populárnější fintech startup Revolut, který nabízí svůj alternativní bankovní účet i v České republice, se během několika let posunul na pozici jedničky v tomto segmentu. Kromě toho, že nabízí okamžité převody mezi různými měnami a kryptoměnami či osobní půjčky na základě využívání účtu, se nedávno zaměřil i na cestovní pojištění a nyní chytré úspory přes službu Vault.

Ta funguje na tom principu, že si můžete v aplikaci nastavit funkci, která za vás automaticky zaokrouhluje útratu na celé částky a rozdíl převádí do spořícího účtu. Při platbě 270 korun tak Revolut na spořící účet převede dalších 30 korun. V aplikaci si lze zároveň nastavit cíl, na který šetříte a sledovat tak postupný progres k jeho dosažení.

1410510688Daniel-Kretinsky

Přečtěte si takéMiliardář Křetínský kupuje za 1,8 miliardy korun rádia Evropa 2, Frekvence 1 a několik dalšíchMiliardář Křetínský kupuje za 1,8 miliardy korun rádia Evropa 2, Frekvence 1 a několik dalších

Mimo zaokrouhlování částek nově umožňuje Revolut také automatické přeposílání určité fixní částky jednou týdně či měsíčně na spořící účet. Podobným způsobem je možné šetřit do neomezeného počtu Revolut Vaults, které si lze jakkoliv pojmenovat a nastavit jim případně i různé měny, ve kterých budete chtít šetřit.

revolut1

Po každém týdnu či měsíci, kdy se peníze automaticky převedou, stejně jako po každé jednotlivé transakci, při které se zaokrouhlená suma přepošle na spořící účet, přijde uživateli na mobilní telefon notifikace, která informuje o aktuální úspoře a také celkovém stavu spořícího účtu.

Rychlý růst v Česku i jinde ve světě

Revolut získal na oblibě nejen tím, že má takřka nulové poplatky za všechny běžné transakce a využívání účtu, ale také za svojí přímočarost, příjemné rozhraní a především okamžitou směnu peněz, kterou konkuruje například britskému startupu TransferWise, jenž také podporuje českou měnu. Mimo jiné začal Revolut růst rychle i v České republice, kde během dvou prvních měsíců od spuštění získal přes 10 tisíc aktivních uživatelů, z toho přes polovinu za pouhé tři týdny.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym