Fitbit představil funkci, která umožní ženám detailně sledovat jejich menstruační cyklus

Filip HouskaFilip Houska

fitbit_090518-1
0Zobrazit komentáře

Fitbit se již delší dobu snaží pronikat do oblasti moderního zdravotnictví. Ať už se jedná o nedávné spojení s Googlem, několikamilionovou investici do startupu vyvíjejícího čidlo pro měření cukrovky nebo řadu nových funkcí, které byly ohlášeny s příchodem Fitbitu Versa. Dlouho očekávaným bylo i představení nových měřících funkcí pro ženy, které jsou nyní dostupné pro modelové řady Ionic a Versa.

Takzvaný Female Health Tracking je přehledná aplikace v podobě kalendáře, která je integrována do zmíněných chytrých hodinek a mobilních zařízení. Na základě ní si mohou ženy měsíc co měsíc měřit zejména začátek a konec svého menstruačního cyklu, včetně navazujících symptomů (bolest hlavy, akné, citlivá ňadra, křeče) nebo ovulaci či plodné dny.

lobe

Přečtěte si takéLobe: aplikace, se kterou lze za pomoci vizuálního editoru učit vlastní umělou inteligenciLobe: aplikace, se kterou lze za pomoci vizuálního editoru učit vlastní umělou inteligenci

Vše je předurčeno k tomu, aby žena měla možnost pozorovat nejrůznější změny, které se s menstruačním cyklem pojí. Při správném používání by měla být schopna získat tolik informací, aby v návaznosti na tuto zdravotní situaci mohla hodnotit, zda jí to nějakým způsobem ovlivňuje fyzickou aktivitu, spánek, váhu nebo výživu.

fitbit

Jelikož je nová funkce z vývojářských dílen Fitbitu založena na strojovém učení, čím častěji budou do systému ukládána nejrůznější data ohledně těchto změn, tím přesnější budou v budoucnu výsledky. To se může hodit nejen pro obecný přehled, ale také pro doktory, kteří mohou například podniknout specifické kroky, pokud se menstruační cyklus výrazněji odchýlí od normálu.

Funkce je dostupná na iOS a Windows Phone (na Android přijde později) pro ženy starší 13 let. Zatím je dostupná pouze v USA, nicméně se očekává, že se do budoucna bude globálně rozšiřovat. Je tu nicméně možnost, že nebude tak „dokonalá“, jak by uživatelé očekávali – například čeští doktoři na tyto technologie zatím nejsou připraveni, což znemožňuje detailnější diagnózy.

Foto: Fitbit Press Kit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym