Moneta nabídne v Česku u svých bankovních poboček veřejné dobíjecí stanice pro elektromobily

Michal PtáčekMichal Ptáček

tesla1

Tesla Model 3

0Zobrazit komentáře

Elektromobilita získává v poslední době na stále větší důležitosti, a to i mezi hráči napříč tradičními obory jako bankovnictví, kam se dlouhá léta skutečné inovace dostávaly obvykle až v takřka posledním sledu. Na vizi sázející na pravděpodobnost, že právě elektřina je budoucností přepravy, se upíná například i bankovní instituce Moneta Money Bank, která v tomto směru chystá na českém trhu uvedení zajímavé novinky.

V blízkosti svých bankovních poboček totiž začne budovat síť nabíjecích stanic pro elektromobily. Projekt, který vzniká ve spolupráci s českou technologickou firmou Olife Energy, zabývající se výrobou, distribucí a spotřebou energie, by měl už do poloviny příštího roku vytvořit první síť 50 dobíjecích stanic. Společnost Olife Energy, která se stavbě dobíjecích stanic delší dobu věnuje, má v projektu figurovat jako provozovatel infrastruktury a za dobití bude účtovat poplatek. Jeho výši se obě strany na dotaz CzechCrunche zatím rozhodly nespecifikovat.

strv22

Přečtěte si takéČeští STRV vytvoří za více než 6 milionů Kč novou platformu pro populární kryptoměnu DashČeští STRV vytvoří za více než 6 milionů Kč novou platformu pro populární kryptoměnu Dash

Dobíjecí stanice chce sice Moneta zpřístupnit veřejnosti, ale zároveň je také využívat pro dobíjení vlastní firemní flotily, která dle slov banky dnes čítá 40 elektromobilů Volkswagen e-Golf. Do budoucna pak čtvrtá největší česká banka plánuje své firemní automobily se spalovacím motorem nahradit elektromobily kompletně.

„Hlavní překážkou pro masivnější rozvoj elektromobility v České republice je především dosud řídká síť nabíjecích stanic, hlavně v regionech. Proto jsme se rozhodli převzít iniciativu s cílem, aby lidé měli vždy nablízku nejen naši bankovní pobočku, ale také dobíjecí stanici pro svá vozidla na elektrický pohon. Tím přispějeme ke snížení naší uhlíkové stopy o 35 % do roku 2020, což jsme si stanovili jako náš klíčový dobrovolný závazek v oblasti udržitelného rozvoje,“ říká Jiří Huml, Chief Shared Services Officer MONETA Money Bank.

mon
Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym