Přepravní startup Taxify se rozšiřuje do dalších čtyř českých měst, včetně Ostravy

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

taxify-app-mobile
0Zobrazit komentáře

Aplikace Taxify propojuje řidiče s cestujícími a v České republice svádí souboj s Uberem nebo Liftagem. Dosud fungovala pouze v Praze, ale nově se rozšiřuje také do Ostravy, Olomouce, Českých Budějovic a Plzně. Chce si díky tomu upevnit svou pozici na českém trhu. Ve čtyřech nových městech slibuje jízdy už 25 korun a při prvních cestách nabídne zaváděcí slevy ve výši 50 procent.

„Do Prahy jsme vstoupili v roce 2015. Od té doby se nám podařilo naši zdejší pozici upevnit. Jsme proto velmi rádi, že aplikaci můžeme nabídnout uživatelům také v dalších českých a moravských městech. Věříme, že naše férové ceny zaujmou jak cestující, tak řidiče, pro které se staneme zajímavým doplňkovým zdrojem příjmu,“ říká Roman Sysel, šéf Taxify pro Českou republiku a Slovensko.

Jak se bude Taxify v dalších městech mimo typicky ekonomicky nejsilnější Prahu dařit, bude zajímavé sledovat. Sám Roman Sysel v loňském rozhovoru pro CzechCrunch tvrdil, že například právě v Ostravě musí mít konkurenční Liftago čísla velmi slabá. Taxify si však podle něj všechna města dobře osahalo a věří, že uspěje.

Taxify-fleet-Tallinn1

„Ostrava se nám jeví jako velice perspektivní město. Je to region, který má obrovský potenciál. Umíme být násobně efektivnější než naše konkurence po celém světě. Již jsme mnohokrát dokázali, že umíme uspět i tam, kde jiní selhávají,“ uvedl pro CzechCrunch šéf českého a slovenského Taxify. V Praze se dokázala původem estonská služba dostat do černých čísel už v prosinci loňského roku, a tak chce v Česku dále investovat, mimo jiné právě do rozšiřování působnosti.

Ostatně celé Taxify získalo v květnu investici ve výši 175 milionů dolarů, která má k podobným účelům sloužit. V České republice jakožto moderní mobilní platforma pro sjednání přepravy soupeří s Uberem a Liftagem. Zatímco první jmenovaný po svém konci v Brně funguje jen v Praze a nikam jinam už ani nechce, Liftago jezdí také v Brně, Ostravě, Zlíně a Liberci. S Taxify ale budou po jeho aktuální expanzi vedle Prahy sdílet jen jedno další město. Například v Brně zatím estonský startup perspektivu nevidí.

tomascupr

Přečtěte si takéRohlik.cz začíná rozvážet potraviny do chatových oblastí v okolí Slap, Karlštejna nebo SázavyRohlik.cz začíná rozvážet potraviny do chatových oblastí v okolí Slap, Karlštejna nebo Sázavy

Navíc do budoucna není vyloučeno, že Taxify do českých měst přivede i něco jiného než auta. „Podle potřeby jednotlivých měst postupně spouštíme kromě dopravy klasickými auty i motorky, tuk tuky, elektrokoloběžky a další způsoby přepravy. Rádi bychom některé tyto novinky představili v dohledné době i v České republice,“ dodává pro CzechCrunch Roman Sysel.

taxifytop

Roman Sysel, šéf Taxify pro Českou republiku a Slovensko

Diskuze (0)

Novinka

Anonym