Shopsys získal dalších 10 milionů Kč od internetového podnikatele Ondřeje Fryce

Michal PtáčekMichal Ptáček

svobodashopsys2

Zakladatel Shopsys, Petr Svoboda

0Zobrazit komentáře

Koncem roku 2016 ohlásila česká e-commerce platforma Shopsys vstup nových investorů do společnosti. To když podnikatel, zakladatel eshopu Mall.cz a nyní především investor Ondřej Fryc do tuzemské platformy prostřednictvím svého fondu Reflex Capital investoval 7,5 milionu Kč.

Investice, na kterou dodatečnými 7,5 miliony Kč navázal další tuzemský hráč v podobě e-commerce investičního fondu Incomming Ventures podnikatele Michala Mičky, měla posloužit především k rozjezdu nové e-commerce platformy Shopsys Framework, kterou by Shopsys rád použil ke stavbě velkých eshopů na globálním trhu.

Abu Dhabi Formula One Grand Prix

Přečtěte si takéPavel Turek: Formule E jede. Má šanci stát se novou královnou motosportu?Pavel Turek: Formule E jede. Má šanci stát se novou královnou motosportu?

Právě pro rychlejší potřebu expanze frameworku, který by měl brzy zamířit z testovacího režimu do ostré verze, získal nyní Shopsys od Fryce a jeho fondu Reflex Capital další dodatečnou investici ve výši 10 milionů Kč, díky které Fryc ve společnosti získává pětiprocentní podíl. Většinu pak nadále drží zakladatel společnosti Petr Svoboda.

fryc-svovobda

Petr Svoboda a Ondřej Fryc

Předpoklady pro úspěch má Shopsys každopádně velmi slušné. Zakladatel společnosti Petr Svoboda se totiž  před časem odhodlal k poměrně dost netradičnímu kroku a samotný framework začal nabízet díky open-source a komunitní licenci pro střední a menší eshopy s obratem do 300 milionů Kč kompletně zdarma. Větší eshopy pak řešení mohou používat formou předplatného od 800 eur měsíčně.

shopys-m

Shopys Framework

Diskuze (0)

Novinka

Anonym