Středočeský kraj vydal brožuru, se kterou můžete projít Posázaví po stopách české hry Kingdom Come: Deliverance

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

kingdom-come-deliverance
0Zobrazit komentáře

Česká hra Kingdom Come: Deliverance od pražského vývojářského studia Warhorse Studios letos patří k nejprodávanějším hrám na Steamu, což znamená, že ji po celém světě hrají stovky tisíc lidí. Jen během prvního bláznivého týdne se prodalo přes milion kopií. Na úspěch počítačové hry na hrdiny by nyní rád navázal také Středočeský kraj, právě v něm se totiž středověký Kingdom Come: Deliverance odehrává.

Přestože se jedná o globální počin, čeští Warhorse Studios v čele s vývojářem Danielem Vávrou (mimo jiné tvůrce kultovní hry Mafia) ve své úspěšné hře udělali maximum pro to, aby krásy české krajiny ukázali co možná nejlépe. Drsná doba na pozadí událostí z české historie se tak odehrávám ve středočeském Posázaví a ti, co tamní místa znají a hrají Kingdom Come: Deliverance, je mohou i po stovkách let skutečně poznat.

cyborg

Přečtěte si takéV Praze se v září představí historicky první lidský kyborgV Praze se v září představí historicky první lidský kyborg

Hlavní hrdina Jindřich se ve hře objevuje na hradu Talmberk, v Ratajích nad Sázavou nebo Stříbrné Skalici a právě toho chce využít Středočeská centrála cestovního ruchu. S cílem přitáhnout do regionu linoucího se kolem řeky Sázavy turisty, vytvořila středočeská centrála originální mapu, díky níž mohou jít hráči za odkazem postavy ze své oblíbené hry.

kingdom-come-brozura

„Od svého spuštění slaví hra úspěchy nejen u věrných fanoušků, ale doslova po celém světě. Okolí řeky Sázavy, hlavní dějiště příběhu, se tak stalo populární destinací, kam se příznivci Jindřichova putování vydávají na vlastní oči prozkoumat působivou architekturu i malebnou krajinu,“ říká Markéta Wernerová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Inspirativní průvodce vychází v češtině i angličtině a využít ho rozhodně mohou i ti, kteří Kingdom Come: Deliverance nikdy nehráli. Historii i tak mohou poznat z jiného, netradičního úhlu. Elektronická verze brožury je ke stažení zde. Tištěnou verzi si mohou zájemci vyzvednout v TIC Středočeského kraje v Husově ulici 21, Praha 1.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym