České funkční jídlo Mana nově povede bývalý šéf českého Red Bullu Šimon Čapek

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

simon-panek-heaven-labs-mana5
0Zobrazit komentáře

Český startup Heaven Labs hlásí významnou posilu. Rovnou do pozice nového výkonného ředitele přichází Šimon Čapek, který dlouhé roky vedl český Red Bull. Do vedení českého startupu, který před čtyřmi lety přišel s funkčním jídlem Mana a v květnu představil novou recepturu, přichází s úkolem vytvořit jasnou obchodní a marketingovou strategii. Zakladatel Heaven Labs Jakub Krejčík se bude více soustředit na inovace a nové produkty.

Heaven Labs pod vedením Jakuba Krejčíka, který i nadále zůstává většinovým vlastníkem startupu, fungovaly dosud velmi živelně, a tak má Šimon Čapek svými zkušenostmi nejen z řízení Red Bullu přinést stabilní strategii. Ostatně s potravinami a nápoji 48letý Čapek pracuje celou kariéru. Na konci 90. let přinesl do Česka mexické pivo Corona a v roce 1998 zakládal českou pobočku rakouského giganta Red Bull.

ManaGlobus_7

Mana v síti supermarketů Globus

„Dostat příležitost vést tuto malou, nicméně rychle rostoucí firmu, je veliká čest, ale i zodpovědnost. Čekají mě zde dva důležité aspekty. Jednak vývoj a rozšiřování dosud prakticky neexistující produktové kategorie, která se stává protikladem zavedených nehospodárných potravinářských systémů – tedy mise s vyšším cílem. Zadruhé je to úzká spolupráce s kolektivem mladých a stejně revolučně smýšlejících lidí. Věřím, že zúročím svých dvacet let zkušeností z obchodu, marketingu i znalostí jiných kultur, že budu dobrý manažer,“ uvedl Šimon Čapek.

uber-eats-aplikace

Přečtěte si takéUber začal v Česku rozvážet také jídlo. Služba Uber Eats ode dneška funguje v PrazeUber začal v Česku rozvážet také jídlo. Služba Uber Eats ode dneška funguje v Praze

Čapkova kariéra v Red Bullu trvala až do roku 2013, kdy se stal oblastním marketingovým ředitelem pro celou Asii. Zodpovědný byl za 29 trhů, na starosti měl země od Turecka přes Indii až po Japonsko či Jižní Koreu. Z pozice CEO Heaven Labs nyní odchází tvůrce Many Jakub Krejčík, který si i nadále ponechává v gesci strategická rozhodnutí a zároveň se bude více soustředit na inovace a vývoj nových produktů. Pod Čapkovým vedením by se měla Mana rozšířit do dalších retailových sítí (nyní Globus či Relay) i na nové trhy.

jakub-krejcik-simon-capek-mana-heaven-labs

Zakladatel Heaven Labs Jakub Krejčík a nový CEO Šimon Čapek

Heaven Labs od svého vzniku každoročně zdvojnásobují svůj obrat. Loni utržily 87 milionů rok a v roce 2018 to má být opět dvojnásobek. „Vždycky jsem chtěl pracovat pro společnost či produkt s vyšším morálním účelem, filozofií a jasnou misí. Komplexně přemýšlet nad technickým řešením pěstování, výroby, obchodem i způsobem distribuce s respektem k prostředí, odkud tato civilizace vzešla a kde chceme v budoucnu a ve zdraví také vychovávat děti našich dětí,“ vysvětluje Čapek, proč ho Mana oslovila.

Vize Many je ostatně o vyřešení toho, jak jednou efektivně uživit deset miliard lidí na planetě. „Filozofie Many je mi strašně blízká a svoji misi zde beru jako můj další krok ke zlepšení sám sebe a svého bezprostředního okolí,“ dodává nový CEO Heaven Labs.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym