Beat Saber vyhrál v herní soutěži Gamers‘ Choice Awards cenu za nejoblíbenější VR hru mezi fanoušky

Filip HouskaFilip Houska

beatgames
0Zobrazit komentáře

Pokud jde o hry založené na virtuální realitě, pravděpodobně nejžhavějším zbožím je aktuálně titul Beat Saber od trojice Ján Ilavský, Jaroslav Beck, Vladimír Hrinčár, respektive českého studia Beat Games. To za svou relativně krátkou dobu na trhu zaznamenalo celou řadu úspěchů, od prodejů ve výši 20 milionů během premiérového týdne až po nedávný, fanoušky očekávaný vstup na platformu PlayStation VR.

S tím se tedy pojí jak obrovský zájem hráčů, kterým se princip v podobě rozsekávání létajících předmětů světelnými meči do rytmu hudby zalíbil natolik, že například v Jižní Koreji pro to testovali i speciální arkádové automaty, tak i získaná ocenění. Vedle prvního místa v letošním ročníku CEEGA Awards si totiž Beat Saber nově odnáší další zajímavou cenu z Los Angeles, konkrétně z herní soutěže Gamers‘ Choice Awards vysílané stanicí CBS.

Beat Saberu se podařilo obsadit zlatou pozici v kategorie Fan Favorite VR Game, v níž se soutěžilo o fanoušky nejoblíbenější hru ve virtuální realitě. Úspěch ostatně shrnul i její spolutvůrce a hudební skladatel Jaroslav Beck na svém Facebooku: „Sice jsme nevyhráli největší cenu, ale zato jsme obdrželi tu nejdůležitější. Děkujeme, fanoušci!“


Celkově nejlepší hrou se pak v rámci prvního ročníku Gamers‘ Choice Awards stal hit Fortnite a například cenu za nejoblíbenějšího streamera (respektive hráče esportů) si odnesl světoznámý Ninja. Kompletní výčet výherců je k dispozici zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym