Česká cloudová platforma Keboola expanduje do USA. Pobočku v Chicagu povede nový šéf Pavel Doležal

Michal MarekMichal Marek

pavel-dolezal-keboola

Foto: Keboola

Šéf startupu Keboola Pavel Doležal

0Zobrazit komentáře

Česká společnost Keboola, která stojí za cloudovou platformou na zpracování dat, pokračuje ve své expanzi a zakládá již čtvrtou zahraniční pobočku, tentokrát v americkém Chicagu. Aktivity vedoucí k etablování Kebooly na americkém trhu povede sám nový výkonný ředitel Kebooly Pavel Doležal.

Keboola poskytuje systém, který dokáže všechna firemní i externí data z libovolných datových zdrojů zobrazit na jednom místě. Zároveň s nimi umožňuje pracovat v bezpečném prostředí a distribuovat je napříč firmou, odděleními či pobočkami. O službu a její další rozvoj se nyní bude starat zakladatel Kebooly Petr Šimeček.

Chicago je první americkou pobočkou a po Praze, Vancouveru, Londýně a Singapuru je tedy Keboola přítomna již na pěti trzích. „V Americe máme už desítky klientů, včetně referencí od takových brandů jako FireHouse Subs nebo CSC, což je dneska DXC. Nezačínáme tedy od nuly. Většina firem, které Keboolu zoufale potřebují, však o nás samozřejmě nikdy neslyšela. Můj cíl je to změnit,“ vysvětluje Pavel Doležal.

Pavel Doležal a Petr Šimeček_Keboola

Foto: Keboola

Šéf startupu Keboola Pavel Doležal a jeho zakladatel Petr Šimeček

„Správná práce s vlastními daty je pro firmy ta nejlepší cesta k růstu a inovacím. Mluvíme o tom už léta, toto evangelium ale konečně začínají přijímat i majitelé a management velkých firem, což Keboole otevírá obrovskou globální příležitost,“ dodává nový šéf karlínské firmy, který se může chlubit například tím, že založil a úspěšně prodal internetovou agenturu Ataxo, a byl rovněž ředitelem produktu v internetové společnosti Atlas. V týmu Kebooly je Doležal od roku 2014 a nyní se stává jejím výkonným ředitelem. Firma tedy bude částečně řízena ze Spojených států.

Velcí domácí i zahraniční hráči

Management Kebooly ví, že trh s datovými nástroji roste. Valná většina dostupných nástrojů je však specializovaná a Keboola si proto zvolila opačnou cestu. Chce nabízet univerzální nástroj umožňujícím propojit libovolné aplikace a databáze a v bezpečném prostředí se získanými daty pracovat.

iolevel-founders

Přečtěte si takéČeský startup iolevel překládá weby do bezpečnější podoby. Plánuje zrychlit WordPress a zaujal i MicrosoftČeský startup iolevel překládá weby do bezpečnější podoby. Plánuje zrychlit WordPress a zaujal i Microsoft

Klienti cloudovou platformu na zpracování dat a analytiku Keboola využívají nejčastěji na propojení dat z různých systémů, konsolidaci manažerského reportingu, marketingovou atribuci nebo jako datovou platformu pro jejich AI/Machine learning projekty. Z českých klientů Keboolu používají významní hráči v e-commerce (Rohlík, Heuréka či Lékárna.cz), retailu (Makro, Baťa a Sklizeno) i třeba úspěšné startupy (Productboard nebo Mana).

keboola-web

V nově otevřené pobočce v Chicagu aktuálně působí tým sedmi lidí, kteří se kvůli nové misi do třetího nejlidnatějšího amerického města stěhují i s rodinou. Keboola aktuálně sídlí v coworkingovém centru WeWork, který v příštím roce vyroste i v Praze.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym