Z představenstva Seznam.cz odchází jeho zakladatel Ivo Lukačovič. Nadále však zůstává jediným majitelem

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

seznam.cz-data-center

Foto: Seznam

Datové centrum Seznamu

0Zobrazit komentáře

Česká internetová jednička Seznam.cz provedla rošádu ve svém nejvyšším vedení. Pozici předsedy představenstva opouští majitel a zakladatel Seznam.cz Ivo Lukačovič, který již nezůstane ani členem představenstva. Lukačovič firmu několik let fakticky neřídí, a tak nyní oficiálně v čele statutárního orgánu Seznamu stanou hned tři stávající místopředsedové, kteří jsou již nyní kolektivním CEO firmy a v pozici předsedy se budou pravidelně střídat.

Po čtyřech měsících se se budou v pozici předsedy představenstva Seznam.cz střídat Pavel Zima, Tomáš Kapalín a Ondřej Procházka. Prvním předsedou v novém uspořádání bude Pavel Zima, který je zároveň ředitelem pro exekutivu a komunikaci Seznamu. V červnu ho vystřídá Tomáš Kapalín, ředitel pro exekutivu a obchodní rozvoj, a od října bude předsedou představenstva Ondřej Procházka, ředitel pro exekutivu a výzkum a vývoj.

pavel-zima-tomas-kapalin-ondrej-prochazka-seznam.cz

Místopředsedové představenstva Seznam.cz: Pavel Zima, Tomáš Kapalín, Ondřej Procházka

„Jde o formální stvrzení změn provedených na podzim roku 2017, kdy došlo ke zrušení pozice výkonného ředitele a exekutivní řízení společnosti převzali tři místopředsedové představenstva v roli kolektivního CEO. Ivův odchod z představenstva odráží skutečnost, že se již několik let řízení Seznamu nevěnuje, soustředí se na své globální technologické projekty, zejména Windy.com, a chce se jim plně věnovat i nadále,“ vysvětluje Pavel Zima.

Majetková struktura společnosti nicméně zůstává nezměněna. Jediným majitelem zůstává Ivo Lukačovič, který český internetový portál založil už v roce 1996. Dnes patří mezi největší tuzemské internetové firmy, když za rok 2017 utržila 4,1 miliardy korun se ziskem ve výši 1,3 miliardy korun. Před rokem pak Seznam spustil také svou televizi, do které nedávno získal i populárního sportovního komentátora z České televize Jaromíra Bosáka, ale sám Ivo Lukačovič se dnes již věnuje zejména jiným aktivitám.

Třináctý nejbohatší Čech podle magazínu Forbes aktuálně pracuje zejména na své aplikaci Windy.com, což je globální projekt pro předpověď počasí. Od většiny podobných aplikací se nicméně odlišuje tím, že poskytuje zdarma evropský meteorologický model ECMWF pro určování povětrnostních podmínek, který patří mezi špičku, a proto Windy původně vzniklo jako nástroj pro kitery a windsurfaře. Postupně si ale službu osvojila také média například při reportování o hurikánech.

windy.com

Diskuze (0)

Novinka

Anonym