Netflix naváže na úspěšný Black Mirror dalším interaktivním seriálem s dobrodruhem Bearem Gryllsem

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

netflix-bear-grylls-you-vs-wild
0Zobrazit komentáře

Na přelomu roku slavil streamingový obr Netflix velký úspěch se snímkem Black Mirror: Bandersnatch, který přinesl do sledování filmů nový zážitek. Byl to sám divák, který rozhodoval o osudech hlavní postavy, a mohl tak významným způsobem ovlivnit děj i jeho vyvrcholení. Netflix nyní oznámil, že připravil další seriál pro novou dobu – a divák tentokrát rozhodne o osudu celosvětově známého dobrodruha Beara Gryllse.

Na Netflix 10. dubna dorazí osmidílný seriál You vs. Wild, jehož hlavním protagonistou bude Bear Grylls. Toho diváci i v Česku znají jako neúnavného dobrodruha a cestovatele, který se toulá přírodou a mimo jiné v ní bojuje o přežití. Nejvíce ho totiž proslavil pořad Ultimate Surival, u nás známý jako Boj o přežití.

Netflix sází na to, že právě dobrodružné výpravy k obrazovkám opět přitáhnou velké množství diváků, kteří se budou chtít na průběhu jednotlivých epizod podílet. Bear Grylls se v nich objeví na expedicích v různých koutech světa a na rozdíl od Bandersnatche, jakožto samostatně stojící odnože populárního seriálu Black Mirror, bude k divákům dobrodruh sám promlouvat. Vy mu pak například poradíte, zda se má nehostinnou sněhovou a zmrzlou planinou proplazit, nebo ji přejít po nohou.

Jsem pyšný, že mohu představit tuto jedinečnou interaktivní sérii, která umožní divákům naplno prozkoumat svět a jeho krajiny v mých botách. V sázce je hodně!“ uvedl k novince Bear Grylls, který dříve sloužil u britských speciálních vzdušných jednotek, má černý pás v karate a právě své dovednosti nejen z armády předvádí na nejnehostinnějších místech naší planety. Zároveň při nich radí, jak v přírodě v případě nouze přežít.

Již o Black Mirror: Bandersnatch mluvili v Netflixu jako o úspěchu, ale přestože nyní přichází další interaktivní seriál, stále nemají jasno, jestli to je skutečně budoucnost filmového a seriálového průmyslu. „Stále je to ve fázi hodnocení a růstu,“ cituje magazín Variety viceprezidentku původní tvorby Netflixu Cindy Hollandovou, která tento týden hovořila o budoucnosti vyprávění a psaní příběhů.

muskthielp

Přečtěte si takéPayPal Mafia. Neuvěřitelný příběh lidí z PayPalu, kteří byli u zrodu firem jako Tesla, YouTube nebo LinkedInPayPal Mafia. Neuvěřitelný příběh lidí z PayPalu, kteří byli u zrodu firem jako Tesla, YouTube nebo LinkedIn

Také produktový viceprezident Netflixu Todd Yellin přiznal, že ve firmě nevěděli, jak vlastně prvotina Bandersnatch dopadne, ale nakonec ji diváci přijali s nadšením, a tak můžeme očekávat, že Netflix bude v interaktivních příbězích pokračovat. S dobrodružnou sérií You vs. Wild si zase otestuje trochu jiné téma, ale tvůrci slibují, že na rozdíl od temného Bandersnatche by tu nemělo jít o žádné drastické scény a rozhodnutí. Nemusíte se tak podle všeho bát, že byste svými rozhodnutími mohli dobrodruha Beara Gryllse ohrozit na životě.

bear-grylls-netflix

Populární dobrodruh Bear Grylls

Netflix si již sice s interaktivním pořady hrál dříve, ale v roce 2017 šlo zejména o záležitosti pro dětské diváky jako Puss in Book: Trapped in an Epic Tale a Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile. Novinky včetně You vs. Wild mají přinést ještě lepší zážitek, a to i pro dospělé.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym