České studio stojící za populární VR hrou Beat Saber mění CEO. Jaroslava Becka střídá Vladimír Hrinčár

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

beat-games-saber-hrincar-beck-ilavskyInsider

Foto: Beat Games

Zakladatelé Beat Games: Vladimír Hrinčár, Jaroslav Beck a Ján Ilavský

0Zobrazit komentáře

České studio Beat Games, které v posledním roce dobylo svět se svou hrou Beat Saber ve virtuální realitě, i přes mnoho úspěchů mění své vedení. Na Twitteru studio oznámilo, že z pozice CEO odstupuje Jaroslav Beck a střídá ho Vladimír Hrinčár. Spolu s Jánem Ilavským právě tato trojice nejúspěšnější VR hru současnosti vytvořila.

Od loňského květnového vydání vzal Beat Saber herní svět skutečně útokem. Sbíral jednu cenu za druhou, podobně jako trhal prodejní rekordy. Za 10 měsíců bylo prodáno milion kopií, tržby se počítaly ve stovkách milionů korun a Beat Saber se stal nejúspěšnější hrou ve virtuální realitě.

Po posledním velkém partnerství s hudební skupinou Imagine Dragons nyní studio uvedlo, že je připraveno na další kapitolu své prozatím krátké historie.

beat-saber-keyart2

Foto: Beat Games

Česká VR hra Beat Saber

Co to znamená? „Abychom zajistili, že hudba zůstane naší nejvyšší prioritou, Jaroslav Beck odstupuje z pozice CEO, aby se mohl plně soustředit na svou životní vášeň – hudbu,“ uvedli Beat Games na Twitteru. Na místo českého hudebního mága usedne slovenský programátor Vladimír Hrinčár, který původně spolu s krajanem Ilavským vyvinul Beat Saber ještě pod vlastním studiem Hyperbolic Magnetism.

Ke slovenské dvojici programátorů se však velmi rychle přidal právě Jaroslav Beck, který Beat Saberu dodal potřebnou šťávu díky chytlavé hudbě, do jejíhož rytmu hráči sekají laserovými meči létající předměty. Sám Beck se nadále bude soustředit právě na hudbu a potenciálně i další podobné spolupráce jako s Imagine Dragons.

„V tuto chvíli je nejdůležitější Beat Saber, každopádně v hudebním průmyslu jsou věci, které mi už delší dobu nepřijdou správné, takže se na ně v budoucnosti také zaměřím,“ uvedl pro CzechCrunch Jaroslav Beck. Jeho pozici CEO Beat Games přebírá Hrinčár, který bude mít na starost provoz studia, přičemž vývoj hry má nadále pod taktovkou Ilavský.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym