Superhrdinové od Marvelu nepolevují. Nejnovější Spider-Man v kinech utržil přes miliardu dolarů

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

spider-man-homecoming-tom-holland

Foto: Sony

Tom Holland jako Spider-Man

0Zobrazit komentáře

Březnová Captain Marvel, dubnoví Avengers: Endgame a červencový Spider-Man: Daleko od domova. Právě tak vypadal letošní jízdní řád marvelovského filmového světa s komiksovými hrdiny a zároveň jde o seznam filmů, které překonaly zásadní milník – v kinech po celém světě utržily přes 1 miliardu dolarů, informoval magazín The Hollywood Reporter.

Pro Marvel Studios jde už o devátý film, kterému se povedlo miliardovou tržbu pokořit. Vůbec poprvé tolik peněz utržil film o Spider-Manovi a důležitý je tento výsledek také pro Sony. Právě Sony totiž drží na Spider-Mana jako na jednoho z posledních hrdinů celého marvelovského světa práva, a tak peníze na rozdíl od předchozích filmů nepřipadnou pouze Disney, vlastníkovi Marvel Studios, ale Sony.

Sony mělo až dosud jen jediný film, který utržil přes 1 miliardu dolarů. V roce 2012 se to povedlo bondovce Skyfall. Pro Marvel už se to naopak stalo v jejich veleúspěšné superhrdinské sérii takřka standardem. Miliardový milník překročily také další tři filmy s Avengers, Black Panther, Iron Man 3 a Captain America: Občanská válka. Poslední Avengers: Endgame se navíc stali vůbec nejúspěšnějším filmem všech dob.

Navíc si můžeme být jistí, že Marvel tím rozhodně nehodlá končit. Na následující roky má totiž pořádně nabito.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym