Do Prahy míří další sdílená auta. Maďarský carsharing GreenGo přiveze elektrické Volkswageny e-Up

greengo-praha-carsharing

Foto: GreenGo

Po Budapešti začne GreenGo nabízet své služby také v Praze

0Zobrazit komentáře

Nejrůznějším sharingovým službám se v Praze daří, což dokazuje řada společností nabízejících sdílené koloběžky, kola, ale stále více také automobily. Celkově je v ulicích našeho hlavního města více než 700 sdílených vozidel a jejich počet se bude do budoucna navyšovat. A to i díky novému hráči, který míří do Prahy z Maďarska.

Společnost GreenGo, která pro svou činnost využívá výhradně elektromobily, doposud nabízela služby sdílené mobility pouze v Budapešti. Zde jako první nabízela flotilu složenou právě výhradně z čistých elektromobilů ve střední a východní Evropě.

Svou činnost zahájilo GreenGo v Budapešti v roce 2016 se 45 elektromobily a za čtyři roky rozšířilo původní počet vozidel na 300. Díky tomu se z firmy stal jeden z hlavních carsharingových poskytovatelů ve městě na Dunaji, kde mu v průběhu času také přibyla nová konkurence.

greengo-carsharing-2

Foto: GreenGo

GreenGo nabízí v rámci carsharingu výhradně elektrické vozy

Příchod dalších hráčů nicméně GreenGo ustálo a nyní chce na svém úspěchu dál stavět. Stabilní růst poskytl společnosti možnost expandovat do dalších evropských zemí a jako první si GreenGo vybralo Prahu.

„Po zajištění provozu vozů GreenGo v Budapešti jsme chtěli expandovat do dalšího středoevropského města, které nabízí skvělé obchodní příležitosti, má vztah ke carsharingu, sdílí některé podrobnosti s Budapeští jako například velikost a je blízko naší základně,“ říká generální ředitel GreenGo Bálint Michaletzky.

birdbrno

Přečtěte si takéV Brně se objevilo 150 elektrických koloběžek Bird. Magistrát o nich nevěděl, ale provoz zvažuje i LimeV Brně se objevilo 150 elektrických koloběžek Bird. Magistrát o nich nevěděl, ale provoz zvažuje i Lime

Již nyní bude možné spatřit v ulicích elektrické Volkswageny e-Up s bílozeleným logem GreenGo, které se v Praze objeví v rámci testovacích jízd. Služba se však zájemcům otevře nejdříve letos v říjnu, protože společnost plánuje její spuštění až na poslední čtvrtletí tohoto roku. Více informací plánuje GreenGo prozradit po ukončení zkušebních jízd.

simon-capek-mana-heaven-labs

Foto: Heaven Labs

Šimon Čapek

V Česku by měl každopádně carsharingové aktivity GreenGo rozvíjet Šimon Čapek, který je znám jako zakladatel české pobočky Red Bullu a před časem působil jako výkonný ředitel startupu Heaven Labs produkující stravu Mana.

„Na základě desítek let zkušeností s řízením na evropských i asijských firemních pozicích a desítek mezinárodních produktů uvedených na trh se Šimon rozhodl přinést své dovednosti a odborné znalosti, aby pomohl místnímu inovativnímu podniku. Jsme velmi rádi, že ho máme v týmu a že je odhodlaný vytvářet udržitelnější a ekologičtější způsob dopravy,“ dodává na adresu Čapka Michaletzky.

V České republice a konkrétně v Praze bude GreenGo bojovat s rostoucí konkurencí. Již několik měsíců tu jezdí hybridní vozy od italského carsharingu Anytime, s malými elektroauty a nově také skútry a motorkami v Praze operuje tuzemský startup Revolt a vlastní elektrický carsharing plánuje ve spolupráci se Škodovkou přivést i Volkswagen. Vedle toho na tuzemském trhu působí rovněž služby jako Car4Way, Autonapůl nebo Ajo.cz, od nichž si lze auto rovněž půjčit.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym