InterContinental ruší ve všech hotelových pokojích plastové toaletní lahvičky. Nahradí je doplnitelnými nádobami

Nela VítováNela Vítová

hotel-intercontinental-prague-night

Foto: InterContinental

Pražský hotel InterContinental

0Zobrazit komentáře

Mezinárodní hotelový řetězec InterContinental Hotels Group, do kterého patří mimo jiné také Holiday Inn, Crowne Plaza nebo stejnojmenný InterContinental, tento týden oznámil, že plánuje ve všech svých zařízeních zrušit jednorázové plastové miniatury na toaletní potřeby a nahradit je velkým doplnitelným balením. Změny by měly nastat nejdéle do konce roku 2021.

Jedna z největších hotelových společností s více než 843 tisíci pokoji po celém světě tak rozhodla v rámci své filozofie pro udržitelnější budoucnost, jejíž součástí je především eliminace plastového odpadu, a tím i snížení své ekologické stopy. Skupina IHG se tak stala prvním globálním hotelovým řetězcem, který ze všech svých pokojových koupelen plánuje malé plastové lahvičky pro šampony, mýdla a další toaletní potřeby odstranit.

Podle britského deníku The Guardian již skupina tyto změny nějakou dobu zavádí ve svých vybraných hotelových sítích, mezi kterými je například Holiday Inn Express v Americe, londýnský hotel Kimpton, exotické resorty Six Senses i novější řetězce Voco, Even nebo Avid. Právě zde přechod na doplnitelné lahve už úspěšně proběhl a vedení se proto rozhodlo učinit tak i u dalších poboček.

Hosté zodpovědné chování očekávají

Důležitost eliminace plastového odpadu se za poslední roky stává stále důležitější. Šéf skupiny InterContinental Keith Barr vidí největší motivaci pro změnu především v hostech a zaměstnancích hotelů. „V současné době je důležité více než kdy předtím, aby společnosti fungovaly zodpovědně, protože víme, že to naši hosté, majitelé, kolegové, investoři i dodavatelé očekávají,“ říká.

intercont

Foto: InterContinental

Na hotelových pokojích se objeví větší a doplnitelné plastové lahve

„Změna miniatur na velká balení napříč 5 600 hotely po celém světě je velký krok správným směrem, který nám významně dovolí snížit odpadovou stopu a zlepšit vliv na životní prostředí,“ dodává Barr.

Nová větší balení by nyní měla být tekutinami průběžně doplňována, což by mělo výrazně snížit použití plastů tím, že balení nebude nutné po každém použití vyhodit. Barr počítá s tím, že bude jeden až tři roky trvat, než se tento způsob zcela zaběhne a zmiňuje i fakt, že díky tomu přibude práce zaměstnancům. Neočekává však, že práce navíc bude mít negativní dopad na konečný výsledek.

techo-office-min

Přečtěte si takéUdržitelnost, ekologie a zdraví v práci. Na TechoConu se budou řešit moderní trendy v kancelářském designuUdržitelnost, ekologie a zdraví v práci. Na TechoConu se budou řešit moderní trendy v kancelářském designu

Na druhou stranu, ačkoliv velká balení přispějí ke snížení plastů, stále zde zůstává dlouhodobý problém, že 91 % těchto plastů není ve skutečnosti recyklovatelných. Je proto pravděpodobné, že společnost se v budoucnu rozhodne řešit i tento problém.

V rámci celého řetězce InterContinetal je takových miniatur v současné době denně používáno asi 200 milionů. Podle vedení by však nedávné rozhodnutí tyto miniatury zcela nahradit velkým balením mělo významně přispět k eliminaci plastového odpadu.

intercontin

Foto: Holiday Inn

Plastové miniatury z hotelových koupelen zmizí

InterContinental tak navazuje na zelenější změny, které už několik let postupně zavádí. Jednou z takových je například i rušení plastových brček, které by měly z hotelů zcela zmizet již do konce letošního roku. Ve vybraných hotelech zase skupina IHG používá pouze přikrývky a polštáře, které jsou plněné 100% recyklovanými materiály.

Na zařízení jednoho pokoje je podle všeho použito 150 plastových lahví ze skládky. Podle Barra se společnost také už nějakou dobu snaží omezovat užívání plastových lahví během schůzek a jiných událostí a nedávno přestala používat i plastové lahve ve svých kancelářích.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym