LEGO slaví 25 let kultovního seriálu Přátelé. Z kostiček si můžete postavit ikonickou kavárnu Central Perk

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

lego-friends

Foto: LEGO

LEGO vytvořilo k 25 letům seriálu Přátelé novou stavebnici

0Zobrazit komentáře

Čtvrtstoletí. Už tak dlouho sledujeme neustále dokola příběhy šesti přátel z newyorského Manhattanu, které zachytilo celkem deset řad dnes již kultovního seriálu Přátelé. V září oslaví jedna z nejpopulárnějších televizních sérií 25 let od premiéry prvního dílu a nebylo by to LEGO, aby na takovou příležitost nezareagovalo po svém.

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross. Tito nerozluční přátelé se objevili celkem ve 236 epizodách, přičemž závěrečný díl v květnu 2004 jen ve Spojených státech sledovalo u televizních obrazovek 51,1 milionu diváků. Postupem času se však stala z Přátel kultovní záležitost, na kterou dnes koukají snad všechny generace znovu a znovu.

lego-friends2

Foto: LEGO

Stavebnice LEGO Ideas: Central Perk

Důkazem je ostatně fakt, že na streamingové platformě Netflix je dnes – i patnáct let po svém konci – tento sitcom stále jedním z nejsledovanějších seriálů vůbec. Překonává ho snad jen neméně legendární Kancl. Motivy z Přátel se tak objevily i na mnoha produktech mimo televizní obrazovku a nyní vstupují také do světa LEGO.

Dánský stavebnicový gigant se rozhodl z více než tisíce kostiček sestavit ikonickou kavárnu „Central Perk“, v níž se přátelé z Přátel setkávali a odehrává se v ní podstatná část celého seriálu. Stavebnice LEGO Ideas: Central Perk půjde do prodeje 1. září právě při příležitosti 25. výročí od premiéry.

lego-friends4

Foto: LEGO

Přátelé Ross, Rachel, Phoebe, Monica, Joey a Chandler

Jak samo LEGO podotýká, půjde o vysoce sběratelský kousek, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Přátel. Stavebnice totiž bude obsahovat jak všechny hlavní postavy, které vypadají skutečně velmi věrně, tak i další detaily, jež ocení především znalci seriálu.

Vedle Rosse Gellera, Rachel Greenové, Chandlera Binga, Monicy Gellerové, Joeyho Tribbianiho a Phoebe Buffayové nezapomíná LEGO ani na Gunthera, který pracuje právě ve zmíněné kavárně Central Perk. Spolu s nimi při stavění celé stavebnice narazíte také na posezení spolu se známou pohovkou, křeslem a dvěma židlemi a nechybí ani kavárenský koutek nebo místo, kde hrála Phoebe na kytaru.

lego-friends3

Foto: LEGO

Kavárna Central Perk ze seriálu Přátelé z kostiček LEGO

Diskuze (0)

Novinka

Anonym