Zásilkovna investuje 10 milionů korun do nových dep. Pražské logistické centrum přepraví až milion zásilek měsíčně

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

zasilkovna-kijonkova-depo

Foto: Zásilkovna

Ondřej Žák (CEO) a Simona Kijonková otevírají nové depo Zásilkovny

0Zobrazit komentáře

Jen co Zásilkovna oznámila, že v prvním pololetí opět zásadním způsobem vyrostla, přichází s další novinkou, která ji má pomoci v překročení vytyčeného cíle v podobě letošních tržeb přes miliardu korun. Zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková dnes otevřela nové logistické centrum v Praze a oznámila, že do nových dep plánuje firma investovat celkem téměř 10 milionů korun.

Celá skupina Packeta, do níž Zásilkovna spadá, utržila v prvním pololetí 425 milionů korun. Meziroční růst o 72 procent firmě potvrdil, že plán na dosažení obratu 1,3 miliardy korun za rok 2019 se zatím daří naplňovat, a další investice do logistických center růst ještě podpoří.

Průměrná kapacita nového depa Zásilkovny v pražské Ruzyni, které se rozprostírá na téměř čtyřech tisících metrech čtverečních, je 600 tisíc přepravených zásilek měsíčně a přední tuzemská logistická firma, která chce v letošním roce doručit 18,5 milionu zásilek, do něj vložila zhruba tři miliony korun.

zasilkovna-depo

Foto: Zásilkovna

Nové logistické centrum Zásikovny v Praze

Ve špičce, tedy především v době předvánočních nákupů, má nové depo zvládnout měsíčně více než 1 milion zásilek. Vedle Prahy má navíc letos Zásilkovna otevřít ještě nová logistická centra v Hradci Králové a Ostravě.

„Nová depa nám umožní pružně reagovat na svoz zásilek a díky zkrácené dojezdové vzdálenosti také výrazně urychlí jejich doručení. Pomohou nám také lépe zvládnout předvánoční vrchol celé sezóny, který bude v letošním roce podle našich prognóz opět rekordní,“ říká Ondřej Žák, výkonný ředitel Zásilkovny, která stále více vystrkuje růžky i v zahraničí,

zoot-prodejna-cerny-most

Přečtěte si takéMódní e-shop Zoot má zachránit propojení s offline světem. V Praze otevírá svou první kamennou prodejnuMódní e-shop Zoot má zachránit propojení s offline světem. V Praze otevírá svou první kamennou prodejnu

V Česku má dnes skupina Packeta devět dep, dalších pět jich je na Slovensku a po jednom v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. Celkem jich tak má aktuálně Zásilkovna k dispozici 17 a další přibudou. V Ruzyni bude pracovat zhruba 40 zaměstnanců.

Simona Kijonková a celá Zásilkovna je letos skutečně k nezastavení. V květnu její firma představila první robotickou výdejnu bez obsluhy, v dubnu spustila posílání balíků mezi soukromými osobami, čímž začala přímo konkurovat České poště, a pro Televizi Seznam tento týden potvrdila, že se chystá expandovat do celého světa.

simona-kijonkova-zasilkovna

Foto: Zásilkovna

Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny

„Intenzivně pracujeme na přípravách rozšíření společnosti do Indie. Letecké společnosti, se kterými spolupracujeme, létají často přes Dubaj a i když tato oblast nebyla prvotně v našem hledáčku, ukázalo se, že zájem o zboží z Evropy je tam obrovský. Dubaj jsme tak zařadili do našeho krátkodobého plánu,“ řekla zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková pro Televizi Seznam. Vedle toho se navíc chystá také do Spojených států.