České studio Amanita Design vydává novou pohádkovou adventuru. Hra Pilgrims vychází i na Apple Arcade

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

pilgrims

Foto: Amanita

Nová hra Pilgrims od Amanita Design

0Zobrazit komentáře

Kdo již naskočil na novou herní službu Apple Arcade, která umožňuje majitelům iPhonů a iPadů za jeden měsíční poplatek hrát a stahovat libovolný počet vybraných her, může si zpříjemnit neděli novou hrou od českého studia Amanita Design. Pohádková adventura Pilgrims vyjde i na PC.

Amanita Design patří k nejúspěšnějším herním studiím u nás. Nezávislí vývojáři se již prosadili s tituly jako Machinarium nebo sérií Samorost a nyní tak trochu nečekaně poslali do světa svůj nejnovější počin, který nese název Pilgrims, v překladu Poutníci.

Tentokrát nejde o žádné velkolepé hraní ve smyslu času, který u hry strávíte, ale také Pilgrims nesou jasný rukopis studia Amanita Design a slibují slušnou porci zábavy. Herní design i celou grafiku si tentokrát vzal na starosti sám zakladatel studia Jakub Dvorský, jehož pohádkové kulisy a postavy rozpohyboval animátor Václav Blín.

Pilgrims nás přenesou do malebného království, které je inspirované klasickými středoevropskými a východoevropskými pohádkami, a tak v něm narazíme na postavy jako Tulák, Babka, Loupežník a Čert a pochopitelně i na krále s princeznou.

Právě s těmito postavami budete muset plnit různé úkoly, respektive luštit hádanky, a to často experimentováním a metodou pokus-omyl. To je ostatně hlavní smysl krátké dobrodružné hry, jež se zrodila z lovecké karetní minihry, kterou Amanita Design vytvořilo pro úvodní část svého předchozího titulu Samorost 3.

komercni-banka-stodulky5

Přečtěte si takéBleskové převody do pár vteřin. Okamžité platby v Česku podporuje už pětice bank a další se chystajíBleskové převody do pár vteřin. Okamžité platby v Česku podporuje už pětice bank a další se chystají

Nyní se tak přesouvá do samostatné hříčky, v níž může každý hráč řešit jednotlivé herní situace jinými způsoby. Vše je pak doplněno vtipnými hláškami v češtině, případně slovenštině, které vznikly z improvizace herců při nahrávání hlasů.

pilgrims2

Foto: Amanita

Hra Pilgrims od Amanita Design

O hudbu a zvuky ve hře se jinak postarala klasická dvojice Tomáš „Floex“ Dvořák a Tomáš „Moták“ Dvořák a Pilgrims naprogramoval Michal Berlinger. Studio na svém nejnovějším titulu pracovalo dva roky a prozatím je exkluzivně dostupný na Apple Arcade. Majitelé iPhonů ho tak nenajdou běžně v App Storu, ale musí si předplatit novou herní službu od Applu, která je první měsíc zdarma.

V příštím týdnu se pak Pilgrims dostanou i na PC, konkrétně do obchodů Steam, GOG, Itch.io a Humble Store. Za pět dolarů (120 korun) lze stáhnout i přímo na webu Amanita Design.

V loňském roce čeští vývojáři bodovali s hrou Chuchel a zároveň představili atmosferickou puzzle hru Creaks, která vyjde na jaře příštího roku. Souběžně pak ještě v Amanita Design pracují na dvou dalších projektech – dosud neodhalené hororovce Járy Plachého a antiutopické adventuře Phonopolis.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym