Nová hra od českých Amanita Design je mezi nejprodávanějšími na platformách Steam a GOG

chuchel

Foto: Amanita Design

Chlupatá kulička Chuchel je hrdinou oblíbené hry od Amanity

0Zobrazit komentáře

Jedno z nejúspěšnějších herních studií v Česku Amanita Design posbíralo za dobu svojí existence již mnoho cen, především souvisejících s vizuálním zpracováním her, které mají svůj osobitý styl. Za sebou má tituly jako Machinarium, trilogii Samorost nebo Botanicula a nyní postupně proráží s poslední novinkou s názvem Chuchel.

Nová hra vyšla teprve před 2 dny, ale již nyní sbírá pozitivní recenze a také nominace na nejrůznější ceny. Jednou z nich je i prestižní IGF Awards, kde bude kolem 22. března Chuchel soutěžit v kategorii nejlepšího vizuálního zpracování. Hra se navíc za 2 dny dostala na první místo mezi nejprodávanějšími hrami v Česku na platformě Steam, v globálním žebříčku je pak v kategorii logických her na třetím místě a čtvrté místo jí patří i mezi globálně nejprodávanějšími hrami na oblíbeném serveru GOG.com.

macbookair

Přečtěte si takéApple má letos představit nový, levnější MacBook AirApple má letos představit nový, levnější MacBook Air

Chuchel je na první pohled velmi jednoduchá logická a adventure hra, která provází hráče dobrodružstvím chlupaté kuličky, jenž se snaží získat co nejvíce svých milovaných třešní. Hra je dostupná na platformách Windows a MacOS za cenu 9,99 dolarů, tedy 206 korun, s tím, že k dispozici je také speciální Cherry edice za 15 dolarů, respektive 309 korun. V druhém kvartálu 2018 by se pak Chuchel měla objevit i na zařízeních iOS a Android, podobně jako ostatní hry od Amanita Design.

01-Chuchel-vs-morning

A i když mají nezávislé hry v rámci České republiky tradici, nezapomíná se ani na tzv. áčkové tituly, které naopak lákají hráče na pokročilejší zpracování, příběh a především svoji rozsáhlost. Mezi posledními je to Kingdom Come: Deliverance pražského Warhorse Studios, které prodalo za prvních 8 dní více než milion kusů a vytvořilo tak obrat kolem miliardy korun. Oproti tomu Machinarium od Amanita Design se prodalo celosvětově již více než 4 miliony kusů.

gogtop

Na zmíněné herní platformě GOG, která se vyznačuje distribucí her bez DRM ochrany (nutného připojení na internet pro ověření), jsou tak aktuálně v TOP5 dvě české hry. To ukazuje na to, jak úspěšní globálně v herním světě dokážeme být.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym