Disney+ i HBO Max se blíží a odhalují více ze své nabídky. Tři hodiny ukázek a deset tisíc hodin obsahu

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

disneyplus

Foto: Disney

Představení streamingové služby Disney+ a nejlepších titulů

0Zobrazit komentáře

Už v současnosti je na trhu tolik streamovacích služeb, že je prakticky nemožné, předplácet si všechny, které obsahují něco zajímavého pro daného diváka. Další velká vlna konkurence přitom přijde teprve v následujících měsících a jednotlivé firmy tak ve velkém odhalují a lákají na filmy a seriály, které jinde nebudou dostupné. Zatímco Disney+ dorazí už v polovině listopadu, na HBO Max si zájemci budou muset počkat až na jaro příštího roku, oba ale nabídnou velmi zajímavou knihovnu.

Před pár dny se středem pozornosti stalo Disney+, když Twitter zaplavilo více než šestisty příspěvky obsahujícími vždy název, rok vzniku a obrázek z pořadu, který streamovací služba nabídne ve Spojených státech při spuštění 12. listopadu.

Spolu s tím Disney na YouTube zveřejnilo více než tříhodinové video nazvané „V podstatě všechno, co bude na Disney+ v USA“. Ti, kteří mají zájem a čas, si v něm mohou prohlédnout krátkou scénu ze stovek filmů, k nimž za 7 dolarů měsíčně dostanou přístup.

The Mandalorian

Foto: Disney

The Mandalorian, první hraný seriál ze světa Star Wars

Knihovna bude zahrnovat většinu archivů studia a všechny značky, co pod něj spadají, začínají tedy Sněhurkou a sedmi trpaslíky z roku 1937 a končí prvním hraným seriálem ze světa Star Wars, The Mandalorian. Mezi tím jsou ostatní filmy a animované seriály Star Wars, všechny filmy Marvelu a Pixaru a mnoho pořadů National Geographic.

Desítky hodin u obrazovky budou moci samozřejmě strávit také milovníci klasické Disneyho kreslené animace. Přesto se dosud zmíněné snadno vejde do nanejvýš pár stovek titulů, celkem jich ale má být přes 600.

Velkou část zbytku tvoří obsah, který v rámci Disney vznikl mimo ten divácky a kriticky nejúspěšnější mainstream. Zde lze najít i skutečné bizarnosti jako například magazínem The Verge zmiňovaný Chlupatý poradce z roku 1971. Jedním z hlavních hrdinů tohoto rodinného filmu je šimpanz, který má velmi zvláštní schopnost předvídat úspěšnost televizních pořadů. Kromě diváků levných komedií s podivným námětem si na své mohou přijít i fanoušci herce Kurta Russela, který zde ztvárnil jednu ze svých prvních „větších“ rolí.

Chlupatý poradce není zdaleka jediným příkladem netypických vztahů lidí a zvířat, které se na Disney+ objeví. Dá se říct, že podobně jako se Netflix ještě donedávna nebál natočit téměř cokoliv, Disney ve své streamovací službě ukáže, jak se podobný přístup projevoval před několika desítkami let.

adam-kolesa-min

Přečtěte si takéAdam Kolesa: Jak jsme stavěli vlastní platební službu Mall Pay a proč se nemusela dožít letošní sezóny?Adam Kolesa: Jak jsme stavěli vlastní platební službu Mall Pay a proč se nemusela dožít letošní sezóny?

Předplatitele ovšem samozřejmě přitáhne především na ty nejúspěšnější blockbustery posledních let a významnou část historie animovaného filmu. Velikost jeho knihovny totiž dosahuje pouze pětiny Netflixu a předplatitele se tedy bude snažit zaujmout vyšší obecnou kvalitou a podstatně nižší cenou.

Zatím není jasné, kdy se Disney+ dostane také do Česka. Od 12. listopadu poběží v USA, Kanadě a Nizozemsku a o týden později v Austrálii a na Novém Zélandě. Do většiny světa se pak Disney se svou novou službou plánuje rozšířit do dvou let – v příštím roce zejména do západní Evropy a v tom dalším dál na východ (a zřejmě i do České republiky).

captainmarvel

Foto: Disney

Marvelovka Captain Marvel, která se po promítání v kinech objeví pouze na Disney+

HBO Max: Deset tisíc hodin pořadů HBO, Warner Bros, DC Comics, BBC a dalších

Relativně velké množství obsahu v uplynulém týdnu ohlásilo také HBO Max, které se mohlo dlouhou dobu zdát jako poněkud zvláštní nápad vzhledem k již existující streamovací službě HBO Go a Now. Ty jsou však s nízkou cenu a omezenou kvalitou hlavně doplněním tradičních televizních stanic HBO, zatímco Max má být přímým konkurentem Netflixu, Amazonu Prime a Disney+.

Jeho hlavním lákadlem bude pochopitelně velká část toho nejlepšího, co kdy pro televizi vzniklo, nabídne ale také mnoho dalšího. HBO Max spadá pod mediálního giganta WarnerMedia, kam patří filmové a televizní studio Warner Bros. Se spuštěním se streamovací služba stane jedinou, kde bude možné sledovat kultovní komediální seriál Přátelé či seriály Fresh PrinceProlhané krásky.

K nim se připojí současná i budoucí nabídka stanice The CW s mnoha superhrdinskými seriály a také poměrně oblíbeným mysteriózním krimi Riverdale. K obsahu spojenému s Warner Bros bude patřit i očekávaná novinka Batwoman a vše, co vzniklo pod značkou DC Comics.

Dále pro HBO Max vzniká a se spuštěním služby se divákům poprvé ukáže více než desítka filmů a seriálů. Patří sem například seriál Grease: Rydel High inspirovaný muzikálem Pomáda, postapokalyptická minisérie Station Eleven, reboot seriálu Super drbna a stejnojmenná seriálová adaptace tragikomického románu Alissy Nuttingové, Made for Love.

Jedním z nejzajímavějších projektů z tohoto seznamu bude bezesporu Dune: The Sisterhood, seriál podle knihy Briana Herberta a Kevina Andersona odehrávající se ve světě legendárního sci-fi Duna. Má navazovat na vysoce očekávaný film režiséra Denise Villeneuva (PříchozíBlade Runner: 2049), který je také výkonným producentem projektu.

HBO Max nabídne přes deset tisíc hodin filmů, seriálů a dalších typů pořadů, jejichž součástí je nabídka televizních stanic TNT, TBS, CNN, Cartoon Network, Adult Swim. Firma navíc před pár dny ohlásila, že se jí pro Spojené státy podařilo získat exkluzivní práva na streamování kompletního archivu legendárního japonskéhu studia animovaných filmů Ghibli.

To je spojeno hlavně se jménem Hajaa Mijazakiho a filmy jako Můj soused TotoroPrincezna MononokeCesta do fantazieZámek v oblacích a mnoha dalších. Ani u toho se HBO Max nezastavuje. Už v srpnu ohlásilo uzavření smlouvy s BBC Studios. Jako jediná streamovací služba tak tak bude obsahovat veškeré existující i nové řady Pána času, britské verze KancluTop Gear, temné krimi s Idrisem Elbou Luther a další pořady, zahrnující celkem 700 epizod.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym