Mezi streamingové služby vstoupí HBO Max. Exkluzivně bude vysílat i kultovní seriál Přátelé

0Zobrazit komentáře

Vše začalo vloni. Obrovský americký mobilní operátor AT&T v akvizici za 85 miliard dolarů koupil mediální skupinu WarnerMedia (dříve Time Warner) a s ní i práva na množství televizních stanic, seriálů a filmů. Při tom skupina oznámila, že chystá spuštění vlastní streamingové platformy na filmy a seriály, která měla přijít ještě letos, stejně jako chystaná konkurenční služba od Disney.

Nakonec WarnerMedia odsouvá spuštění na jaro, ale odhaluje její název a další podrobnosti. Nová služba se bude jmenovat HBO Max a zapojit by měla jak obsah z HBO, kterou skupina taktéž vlastní, tak dalších zhruba 10 tisíc hodin zábavy. Přeci jen skupině patří i Warner Bros., celé vydavatelství DC Comics s postavami jako Superman či Batman a také New Line Cinema, televize CNN, TNT či TBS a samozřejmě i Cartoon Network a Adult Swim.

Právě Warner Bros. je pro HBO Max klíčové. Na novou streamingovou službu bude WarnerMedia lákat exkluzivními právy na seriály jako Fresh Prince s Willem Smithem v hlavní roli nebo kultovní seriál Přátelé. Právě Přátelé kompletně zmizí z konkurenčního Netflixu, který má vysílací práva do letošního roku, a všech 236 epizod tak bude nově pouze na HBO Max.

hbomax

Vizuál nové streamingové služby HBO Max

Kdo ví, jaké plány má dále WarnerMedia se službou, která se názvem řadí mezi další alternativní streamingové platformy společnosti jako HBO Now nebo HBO GO, které funguje i v Česku. Nové HBO Max dle všeho bude prozatím dostupné pouze ve Spojených státech. S ohledem na HBO GO by ovšem nic nemělo bránit ani postupné expanzi na evropské trhy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym