Přepychové bydlení jako na francouzském venkově. V Praze vyrostou hyperluxusní vily za více než miliardu korun

viz-vily

Foto: Masák & Partner

Malá Francie. I takové jméno by mohl nést nový projekt pětice luxusních vil

0Zobrazit komentáře

Hyperluxusní, extrémně drahé a architektonicky unikátní. Taková bude šestice nových vil, které vzniknou v rámci dvou rezidenčních projektů na Praze 6. Jejich výstavba započne v průběhu příštího roku a realizace všech šesti objektů si vyžádá částku převyšující jednu miliardu korun.

Segment hyperluxusních nemovitostí je v České republice na vzestupu, což je výsledkem celospolečenského ekonomického růstu a úspěchů tuzemských podnikatelů. Aby bylo možné nemovitost označit za hyperluxusní, musí její cena začínat na částce okolo 150 milionů korun. Takových soukromých obydlí u nás prozatím moc nenajdete, zájem o ně však je, což je také důvodem, proč na Praze 6 vyroste hned šest takovýchto objektů.

vizu_01-min

Foto: Masák & Partner

Projekt Zahrada snů

Projekt šesti unikátních vil, které budou potěchou pro oko majitelů i všech kolemjdoucích, má na starosti architektonický ateliér Masák & Partner. Ten patří v České republice mezi přední studia renovující významné historické památky a podílel se například na rekonstrukci budovy Státní opery nebo chaty Libušín na Pustevnách.

Mimo renovací se studio věnuje také projekci developerských projektů a nízkoenergetických budov. Celkově má za sebou již přes 400 úspěšně dokončených projektů v hodnotě přes 500 milionů korun. Nyní se však studio rozhodlo pustit do realizace vlastních developerských projektů, které vzniknou právě na Praze 6.

vizu_02-min

Foto: Masák & Partner

Levandule, sady a bezbřehý luxus

První projekt nese označení Zahrada snů. Jedná se o pět vysoce designových třípodlažních vil, které svým majitelům nabídnou exteriéry ve stylu francouzského venkova i luxusní interiéry o celkové výměře 430 až 530 metrů čtverečních. V těch bude možné nalézt například historické kamenné krby z francouzských panství, ručně tesané trámy dřevěných konstrukcí domů a chybět nebudou ani výhledy do bohatých květinových zahrad.

Právě podle nich dostal projekt i své jméno. Jejich součástí nebudou však jen květiny, ale i koupací bio jezírka a také vzrostlé, více jak 60 let staré stromy importované z Belgie, Holandska a Německa. Venkovský vzhled podpoří i přilehlé sady a pole s levandulí. Domy bude navíc kromě samotné zahrady obklopovat ještě dalších 4 300 metrů čtverečních společných ploch, kde bude možnost ustájení vlastních koní a také venkovní jízdárna.

„Inspirací pro podobu jednotlivých vil nám bylo konkrétní místo. Každý projekt má proto zcela odlišný charakter, který respektuje prostor, do kterého je zasazený,“ říká zakladatel a majitel ateliéru Jakub Masák.

vizu_04-min

Foto: Masák & Partner

Starodávné krby a ručně tesané trámy

Jednotlivé domy nesou názvy jako Tajemství, Touha, Noblesa, Svoboda a Čistota. Všechny mají bezbariérový přístup, jsou energeticky úsporné a při jejich stavbě bude využíván jen ten nejkvalitnější materiál, jako je kámen a velkoformátové dlaždice na podlahy, a to nejlepší vybavení, které je například v kuchyni zastoupeno výrobci Eggersmann, Guttmann, Miele či SieMatic.

Druhý projekt nese název Nad Šáreckým údolím. Jedná se o volně stojící loftový dům pojmenovaný Solitaire. Třípodlažní vila o velikosti 7+kk nabízí prostor k životu na více než 750 metrech čtverečních. Budova se vyznačuje prosklenými fasádami, které umožní 360° výhled do okolní krajiny na park s landartovými prvky, jenž taktéž pohostí dovezené stromy z Belgie, Holandska a Německa.

vily-praha-62-min

Foto: Masák & Partner

Vila Solitaire

Skleněné je taktéž schodiště a místo střechy je na vrcholku domu vodní hladina s velkou terasou a plachtovým stíněním. Stejně jako u předchozích domů jsou i v případě Solitairu všechna poschodí bezbariérová díky výtahové plošině.

vizu_08-min

Foto: Masák & Partner

Prostorná společenská místnost

vizu_05-min

Foto: Masák & Partner

Interiér jedné z vil

vizu_06-min

Foto: Masák & Partner

Výhled do zahrady

vizu_07-min

Foto: Masák & Partner

Interiéry jsou plné luxusních přírodních materiálů

vily-praha-61-min

Foto: Masák & Partner

Vizualizace pohledu na Solitaire z ptačí perspektivy

Diskuze (0)

Novinka

Anonym