Nastupující generace konzolí je tady. Microsoft nečekaně odhalil nový Xbox Series X

Michal PtáčekMichal Ptáček

xboxx

Foto: Microsoft

Nová generace konzole Xbox s názvem Series X

0Zobrazit komentáře

Americká společnost Microsoft si pro všechny herní fanoušky během včerejšího večera přichystala pořádné překvapení. Na předávání herních cen The Game Awards 2019 v Los Angeles, kde oslavila velký úspěch česká hra Beat Saber, představila zbrusu novou herní konzoli Xbox Series X, která se stane nástupcem dosavadního Xboxu One.

Oproti předchůdci nabídne novinka díky speciálně upravenému procesoru od AMD a grafické kartě Radeon s architekturou RDNA až čtyřikrát vyšší výkon, extrémně rychlé SSD a podporu 4K – to vše při minimálně 60 FPS.

Dle šéfa Xboxu Phila Spencera má však konzole být zároveň plně připravena na formát 8K. Díky designu, který připomíná spíše klasické stolní počítače, ji navíc bude možné v obývacím pokoji postavit vertikálně i horizontálně.

Vylepšené výkonnostní schopnosti nového Xboxu Series X, který původně ve vývojové fázi nesl jméno Scarlett, by měl předvést hned první exkluzivní titul Senua’s Saga: Hellblade 2, který Microsoft představil prostřednictvím oficiálního herního traileru.

Vylepšení se samozřejmě dočkal i oblíbený herní ovladač, který má disponovat ještě lepší ergonomií a nově je vybaven tlačítkem Share pro sdílení zážitků z her, podobně jako tomu je na konkurenční konzoli PlayStation 4.

V rámci představení Microsoft potěšil i majitele aktuální generace své konzole. Nový Xbox, který bude v rámci co nejrychlejší odezvy vybaven funkcí „Auto Low Latency Mode“, bude totiž plně kompatibilní jak se staršími generacemi Xboxu, tak operačním systémem Windows 10.

Do prodeje zamíří novinka koncem příštího roku a už teď je jasné, že se hráči mohou těšit na další velký souboj technologických gigantů. Na jedné straně právě Microsoft s jeho Xboxem a na druhé straně společnost Sony s konzolí PlayStation 5, která k prvním zákazníkům zamíří rovněž koncem příštího roku.

xbox1

Foto: Microsoft

Nový Xbox Series X

Diskuze (0)

Novinka

Anonym