Od tenisek až ke spodnímu prádlu. Bohempia v Česku začíná vyrábět z konopí i trika a kalhotky

Filip HouskaFilip Houska

05_bohempia_basic_collection

Foto: Bohempia

Rozšíření kolekce Basic od Bohempie

0Zobrazit komentáře

Začátky byly prosté: vyzkoušet, zda technické konopí může fungovat i jako ideální materiál pro výrobu tenisek. Jak se ukázalo, založit jednoduché kecky s příměsí cannabisu možné bylo. Pak zbývalo výhody této rostliny představit zákazníkům, kteří jim podle všeho dobře rozumí. Aneb takto by se dal v rychlosti shrnout příběh české firmy Bohempia, která začala na konopných teniskách, aby se následně rozšířila do dalších módních oblastí.

Tou nejnovější, kterou pražský výrobce pod vedením zakladatele Tomáše Rohala nyní uvádí, je spodní prádlo. Ačkoliv v tomto byznysu Bohempia již nějakou dobu je a na svém e-shopu nabízí decentní pánské boxery, nově portfolio rozšiřuje o dámské kalhotky a také unisex ponožky. A podle očekávání vychází tyto produkty z výhod, které nabízí speciálně upravené konopné vlákno.

Bodem číslo jsou antibakteriální a antiseptické účinky. To je jedním z důvodů, proč jsou výrobky z technického konopí tak oblíbené. V rámci dámských kalhotek, nazývaných jako SIMO, tak tyto vlastnosti mohou snížit riziko podráždění intimních partií mikroorganismy a díky dostatečné prodyšnosti eliminovat možný zápach v případě propocení.

bohempia-kalhotky

Foto: Bohempia

Dámské kalhotky značky Bohempia s antiseptickými účinky

Soustředěnost je mimo jiné kladena i na pohodlnost během nošení, což je u spodního prádla alfou a omegou. Výsledkem je ovšem zcela běžný design, jehož podoba patrně není tou nejatraktivnější v oboru. Na obdobné vlně jedou také nové ponožky, jež jsou standardního vzhledu, ovšem zaručují, že se chodidlo jen tak nepropotí a zůstane co nejdelší možnou dobu suché.

07_bohempia_basic_collection

Foto: Bohempia

Jednoduché ponožky

Novinkou jsou i multifunkční trika

Produkty značky Bohempia nikdy nebyly určeny vyloženě na sport. Spíše se profilovaly jako vhodná alternativa pro lidi, kteří chtějí vyzkoušet něco nového, šetřit životní prostředí a podpořit onoho vnitřního hipsterského ducha. I proto nejsou nabízené tenisky nijak futuristické a vyloženě moderní, nýbrž decentní a podbízející k uvolněnému životnímu stylu.

Vzhledem k tomu, že záběr Bohempie roste, dost možná se na pole sportovního stylu jednou dostane. První vlaštovkou jsou nová multifunkční trika s dlouhým rukávem, která jsou určena i pro náročnější pohybové aktivity – díky konopnému zpracování totiž mají dobře odvádět pot. Firma mimo jiné uvádí, že čím více se tato trika budou prát, tím pohodlnější budou. Nejen pro sport, ale i na běžné chození.

Cena je nasazena na jednotnou hranici 800 korun, a to za všechny dámské i pánské velikosti (XS až XL, respektive S až XXL). Pro ženy přichází v černé, šedé, bílé a burgundy barevné variantě, pánové mají ten stejný výběr, akorát bez bílého modelu.

bohempia-trika

Foto: Bohempia

Nová konopná trika s dlouhým rukávem

Stejně jako kalhotky i ponožky budou dostupné na oficiálním e-shopu Bohempie od 17. února, kde je možné zakoupit jak zmíněné tenisky (včetně zimní obuvi s japonským semišem), tak i třeba konopné utěrky do kuchyně.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym