Velký den pro Beat Saber. Český VR hit prodal už 2 miliony kopií a chystá hudbu s Timbalandem

Filip HouskaFilip Houska

beatsbaber-timba

Foto: Beat Games/CzechCrunch

Producent Timbaland bude součástí nového hudebního balíčku do VR hry Beat Saber

0Zobrazit komentáře

Imagine DragonsPanic at the Disco! nebo výběr elektronických skladeb od uznávaného vydavatelství Monstercat. Český titul Beat Saber, který si vydláždil cestu z tuzemského rybníčku her ve virtuální realitě až do vlastnictví Facebooku, nabízí hudební line-up vskutku světových kvalit. Právem proto tvůrci nově pokořili dva velké milníky a zároveň ohlašují dalšího umělce – legendárního hudebního producenta Timbalanda.

Neuplynuly ani dva roky, co je Beat Saber na trhu, a už by se jeho příběh dal sepsat do knihy. Ze zábavné hry založené na rozsekávání letících krychlí do rytmu hudby se česko-slovenské trojici ve složení Ján Ilavský, Jaroslav Beck a Vladimír Hrinčár podařilo udělat produkt celosvětového rozměru.

Pod značkou Beat Games prakticky nadefinovali nový subžánr virtuální reality a jejich snahy byly rázem oceněny na několika prestižních akcích včetně herních Oscarů. Nehledě na to, že fanoušci jejich titul posunuli na první příčku v žebříčku nejprodávanějších VR her za rok 2019 na platformě Steam.

beatsaber_zuck

Foto: Beat Games

Tvůrci Beat Saberu spolu s šéfem Facebooku, Markem Zuckerbergem

Zlom nastal loni v listopadu, kdy Beat Saber koupil Facebook, respektive divize Oculus Studios. Podle spolutvůrce hry Jaroslav Becka, kterého jsme si pozvali do našeho CzechCrunch Podcastu, takový úspěch původně nikdo v týmu ani v nejmenším nepředpokládal. I přes velkolepou akvizici se však Beat Saber drží svých norem a staví aktualizace hry hlavně na novém obsahu.

Už je to nějaký čas, co do portfolia hudebních balíčků zahrnuli populární americkou kapelu Imagine Dragons, aby následně sjednali spolupráci s Panic at the Disco!, což ideálně rozmělňovalo důraz na vlastní i cizí elektronické skladby, na nichž Beat Saber původně stál. Nyní se tvůrci rozhodli zavítat do smíšených vod rapu, popu a taneční hudby.

Na oslavu 10 milionů prodaných songů přichází Timbaland

Dnešní den bude na nástěnce tvůrců zaznačen výraznou barvou. Beat Saber v první řadě pokořil dva miliony prodaných kopií, k čemuž jim bez pár dní stačil rok od prolomení milionové hranice, a také dokázal prodat přes deset milionů skladeb v rámci svých placených balíčků. Na symbolickou oslavu navíc tvůrci ohlašují další velkou zprávu.

Sjednali totiž exkluzivní spolupráci s legendárním producentem, zpěvákem a rapperem Timothym Mosleyem, kterého zná hudební svět především pod pseudonymem Timbaland. „Spolu s Jánem jsme byli dlouhodobými fanoušky Timbalanda a to, že s ním nyní můžeme produkovat skladby pro Beat Saber, je splněný sen,“ píše Beck na svém Facebooku.

Nový balíček s legendou globální hudební scény, který poznal mainstreamový vrchol díky spolupracím s Missy Elliott, Jay-Zem nebo Ludacrisem, bude dostupný od 26. března. Součástí bude zatím pět zcela nových skladeb s předními interprety vytvořených přímo na míru rytmickému pojetí Beat Saberu. K dispozici budou ve stejný den i na Spotify a Apple Music.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym