Facebook chce usnadnit komunikaci a videohovory na počítači. Vydává aplikaci Messenger pro Windows i macOS

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

messenger-mac

Foto: Facebook

Aplikace Messenger je nově dostupná pro macOS i Windows

0Zobrazit komentáře

Facebook je největší sociální síť na světě. Každý měsíc ji využívá 2,5 miliardy lidí, v Česku už je to více než polovina populace, a přestože se teď v souvislosti s komunikací mluví o týmových nástrojích jako Slack, Microsoft Teams či Zoom, tak velká část zejména osobní komunikace probíhá právě přes Facebook. Přesněji řečeno přes jeho komunikátor Messenger.

Jenže Messenger až doteď neměl oficiální desktopovou aplikaci, k jejímuž vydání Facebook popostrčila až současná koronavirová krize, kdy jsou lidé celé dny zavření doma a se všemi komunikují na dálku. Na počítači bylo dosud možné využívat jen webové rozhraní, nebo některou z aplikací třetích stran jako Goofy či neoficiální Messenger.

To už ale nově neplatí. Facebook dnes poslal do Microsoft Storu a Mac App Storu aplikace pro příslušné operační systémy, díky kterým je Messenger možné spustit jako nativní aplikaci také na počítači. Sociální síť tím chce usnadnit komunikaci, ať už je vedena s přáteli či rodinou textem nebo přes skupinové audio/videohovory.

messenger-mac-video

Foto: Facebook

Desktopová aplikace Messenger zvládne i videohovory

„Za poslední měsíc jsme registrovali více než 100% nárůst ve využívání desktopového prohlížeče pro audio a videohovory v Messengeru,“ vysvětluje důvod vydání aplikace Facebook. V Messengeru na Windows i Macu jsou podporovány všechny klasické funkce, které fungují i v mobilních aplikacích, včetně neomezených skupinových videohovorů, jež jsou zdarma.

Stahovat novou aplikaci Messenger můžete v Microsoftu Storu či Mac App Storu. A pro ty, co by se chtěli hned ptát – ano, nechybí ani tmavý režim.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym