Děkujeme, hrdinové. Qatar Airways nabízí zdravotníkům 100 tisíc volných letenek zdarma, letět mohou i Češi

Filip HouskaFilip Houska

qatar

Foto: Qatar Airways

Letadlo Airbus A380 společnosti Qatar Airways

0Zobrazit komentáře

Tleskalo se jim z oken, byli vychvalováni v médiích a na internetu se jim stále dostává zaslouženého respektu. Zatímco běžní občané pod vlivem vládních opatření fungovali z bezpečí svých domovů, oni riskovali své zdraví péčí o ty, kteří přišli do styku s koronavirem. Doktoři, zdravotnický personál a další exponovaní pracovníci byli pasováni do hrdinských rolí a není divu, že jim to okolí chce teď patřičně vynahradit.

Nepochybně existuje řada lokálních iniciativ, díky nimž mohou lékaři čerpat nadstandardních, děkovných služeb od veřejnosti. Nemusí jít ani tak o přísun ochranných pomůcek ze stran dobrovolnických organizací jako spíše nenucené odměny, které všem v zdravotníkům v první linii udělají radost. A pokud třeba rádi létají, mohou se obrátit na společnost Qatar Airways, která pro ně přichystala velmi speciální akci.

Slavné katarské aerolinky od dnešního dne nabízí volné letenky zdarma pro zdravotnické pracovníky ze všech koutů světa, kteří si o ně mohou zažádat jednoduše prostřednictvím online formuláře. Dohromady je k dispozici přesně 100 tisíc zpátečních letenek v ekonomické třídě jejich letadel, a to do všech destinací, kam standardně společnosti v rámci aliance Oneworld létají.

qatar-airways-1

Foto: Qatar Airways

Boeing v barvách Qatar Airways

Protože Qatar Airways zdůrazňují globální přesah této akce, své bezplatné letenky si na QatarAirways.com/ThankYouHeroes mohou vyzvednout i Češi. K zažádaní stačí vyplnit jednoduchý formulář, v němž je nutné vedle klasických kontaktních údajů zmínit i konkrétní profesi, zaměstnavatele (nemocnici nebo ordinaci) a její identifikační číslo.

Aerolinky následně přijmou žádost a na e-mail odešlou unikátní promo kód, který bude možné uplatnit na jakýkoliv let Qatar Airways do 26. listopadu s tím, že platnost je stanovena do 10. prosince letošního roku. Oproti klasickému tarifu má jít navíc datum odletu či příletu flexibilně měnit a s sebou lze vzít jednoho dalšího člověka jako +1.

Je v tom ale menší háček. Qatar Airways operují „pouze“ se 100 tisíci letenkami, jež rozdělují do všech zemí světa podle toho, kolik mají obyvatel. Je tedy zřejmé, že zrovna na Česko bude zpátečních letenek uvolněno menší množství. Pro všechny zdravotníky nicméně aerolinka navíc nabízí také 35% slevu v duty free shopu na letišti Dauhá–Hamad, kde mají Qatar Airways základnu.

„V Qatar Airways jsme neskutečně vděční za nasazení a tvrdou práci zdravotnických profesionálů po celém světě, kteří dohlíželi na lidi v těchto dobách nejistoty. Jejich heroické výkony dobrosrdečnosti, oddanosti a profesionality zachránily stovky tisíc životů. Teď je řada na nás,“ zní z tiskové zprávy katarské letecké společnosti.

doha

Foto: Qatar Airways

Mezinárodní letiště Dauhá Hamad

Akce trvá od dnešního dne (12. května) do pondělí 18. května. Společnost nicméně upozorňuje, že momentálně čelí obrovskému náporu lidí, což může zpomalovat celý proces objednání a možné výpadky během vyplňování formulářů.

Letenky chtějí hradit i Italové

Zatímco Qatar Airways chtějí dopřát pouze zdravotnickému personálu, Itálie cílí na všechny ostatní za účelem zachránit svůj turistický ruch. Konkrétně Sicílie nabízí cestujícím proplacení poloviny ceny z letenek, pokud si vyberou za letošní dovolenou právě tento slunný ostrov. K tomu přihazují i bezplatné vstupy do muzeí a na archeologické památky včetně každé třetí noci v hotelu zcela zdarma.

palermo-sicilie

Foto: Michele Bitetto/Unsplash

Náměstí v Palermu, hlavním městě italské Sicílie

Letecké společnosti se vůbec postupně budou chtít vrátit do normálu. I z pražského letiště už malé procento letů opět operuje, ale až následující týdny ukážou, jak to v příštích měsících s cestováním nakonec bude.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym