Cyberpunk 2077. Dlouhé čekání by mělo být vykoupeno herním zážitkem desetiletí a anime seriálem na Netflixu

cyberpunk-20773

Foto: CD Projekt Red

Souboje budou tvořit pouze jeden z herních prvků hry

0Zobrazit komentáře

Dokonalost a lepší schopnosti lidského těla se stávají stále větším tématem. Silikonové implantáty začíná doplňovat i biohacking, svět má své první kyborgy a do toho přichází Elon Musk s Neuralinkem. Pokud se budou snahy upgradovat lidské tělo dále prohlubovat, možná se skutečně naplní sci-fi vize budoucnosti v podání hry Cyberpunk 2077. V té se celý děj točí právě okolo snahy zástupců lidského druhu vylepšit svou schránku k absolutní dokonalosti, nadlidským schopnostem a nikdy nekončícímu životu.

Za tímto herním titulem stojí polské vývojářské studio CD Projekt Red, které se proslavilo svou herní trilogií The Witcher. I přesto, že její poslední vydaný titul The Witcher: Wild Hunt oslavil již páté narozeniny, stále patří mezi velice oblíbené a hlavně prodávané tituly. To ostatně potvrdil i první kvartál roku 2020, který byl pro skupinu CD Projekt Group díky zisku 22,9 milionu dolarů rekordním.

CD Projekt Red by tedy mohl v klidu pozorovat své zaklínačské úspěchy a mít nohy na stole. To by ovšem nesměl od roku 2013 pracovat na dalším velkém titulu, kterým je právě Cyberpunk 2077. Vývoj této hry trvá opravdu dlouho a za tu dobu si našel řadu fanoušků. Ale i oni již začínají být unavení z neustálého odkládání premiéry tohoto titulu.

cyberpunk-20774

Foto: CD Projekt Red

Ve dne působí město Night City vcelku daleko nevinněji než poté, co jej zahalí rouška tmy

Naposledy se tak stalo před několika týdny, kdy bylo vydání hry přesunuto ze 17. září na 19. listopad. Cyberpunk 2077 by již měl být z hlediska obsahové stránky v podstatě dokončená, ovšem kvůli jeho rozsahu a komplexnosti studio potřebuje více času na testování herních mechanismů a opravu chyb. A to se prozatím jedná pouze o singleplayer verzi. Multiplayer by měl dorazit nejdříve v příštím roce.

Night City

Vývojáři jsou si vědomi toho, že je čekání dlouhé. Slibují však, že výsledek dá na veškeré průtahy zapomenout a přinese hráčům herní zážitky, jaké nemají ve světě elektronických her obdoby. Zprostředkuje je svět města Night City, jehož atmosféru opět trochu více poodhalil nově vydaný trailer.

Díky střípkům, které nové záběry přináší, si můžeme poskládat obrázek temného města postaveného na moderních technologiích, kde jsou zákony spíše pro parádu a ve kterém kvete obchod s náhradními elektronickými orgány. Pomocí nich místní gangy vycházejí vstříc touze zákazníků po lepší tělesné schránce, která se stává předmětem velkých byznysů.

Samotné město, ale i okolní pustiny nabídnou nepřeberné množství obsahu v rámci hlavní příběhové linky, která může skončit hned několika různými scénáři, přes vedlejší questy až po minihry a další dodatečný obsah, jako jsou pouliční závody ve vozech, pěstní souboje, vybírání vzhledu hráče, byť se jedná o first person akci, a tak podobně.

To vše by mělo být hráči zpřístupněno skrze absolutní svobodu volby a pohybu. Když hráč nesplní některou z misí, hra tím nekončí. Její konec nastává pouze v momentě, kdy postupně upgradovaná tělesná schránka již není schopna odolat vlivům, kterým ji hráč vystaví a jeho avatar zemře.

A to se může stát v podstatě kdykoliv. Ne nadarmo je obyvatelům Night City umožněno nosit u sebe zbraně. Tím nejjednodušším způsobem, jak přijít k nové bionické ruce či lepším smyslovým receptorům, je si je od někoho vzít, i když dotyčný nemusí s tímto jednostranným obchodem vždy souhlasit.

cyberpunk-20778

Foto: Cyberpunk 2077

Ve hře se objeví charakter, který ztvárnil herec Keanu Reeves

Proto ve hře nechybí přestřelky, pěstní souboje, honičky, ale i různá vyšetřování. Veškeré herní prvky bude CD Projekt Red postupně odhalovat v rámci svých pořadů Night City Wire. V prvním díle se nám například představila mechanika Braindance, která otevírá virtuální realita Cyberpunku 2077, ve které mimo výstřední erotiky půjde nalézt další zajímavé informace potřebné pro postup hrou. K akci se tak přidávají i prvky adventury, které celkový RPG zážitek ze hry jen umocňují.

Animovaný Cyberpunk

Podobně jako vycházel herní Zaklínač z románové předlohy od Andrzeje Sapkowského, i Cyberpunk 2077 čerpal inspiraci z dystopické stolní RPG hry Cyberpunk od Mikea Pondsmitha. A stejně jako se objevil seriálový Zaklínač, i Cyberpunk by měl dostat po svém herním zpracování také seriálovou podobu, přičemž u toho opět nebude chybět Netflix. Právě pro něj zpracovává studio Trigger desetidílný anime seriál na motivy tohoto dystopického světa.

cyberpunk-20771

Foto: CD Projekt Red

Úvodní obrázek k anime Cyberpunk: Edgerunner

CD Projekt Red popsal anime s názvem Cyberpunk: Edgerunners takto: „Deset epizod vypráví příběh o chlapci z ulice, který se snaží přežít ve městě budoucnosti posedlém technologiemi a modifikacemi těl. Poté, co již nemá co ztratit, se stává edgerunnerem, nájemným psancem, známým také jako cyberpunk.“

Studio Trigger má za sebou několik úspěšných, byť u nás nepříliš známých, anime seriálů, jako je Kill la Kill, Darling in the Franxx či anime film Promare. Chystaný Cyberpunk: Edgerunner by tak měl nabídnout skutečně kvalitní podívanou, která si v ničem nezadá se zážitky ze hry.

tenet-fortnite

Přečtěte si takéFortnite jako obří kinosál. V populární hře se budou promítat Nolanovy velkofilmy Počátek, Batman i Dokonalý trikFortnite jako obří kinosál. V populární hře se budou promítat Nolanovy velkofilmy Počátek, Batman i Dokonalý trik

Ta je již nyní označována za herní událost poslední dekády a má velmi dobře nakročeno k tomu stát se kultovní záležitostí, podobně jako se to povedlo hernímu Zaklínači. To vše ale bude muset být nejdříve potvrzeno samotnými hráči a doufejme, že se jim tato příležitost naskytne již během podzimu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym