Revolut pro uživatele v Česku otevírá domácí účty. Nahrání peněz převodem z bankovního účtu bude rychlejší

Peter BrejčákPeter Brejčák

revolut-app-top

Foto: Revolut

Mobilní aplikace Revolut

0Zobrazit komentáře

Po nedávné změně některých poplatků za své služby, kdy Revolut chybou vylekal své české uživatele, teď britský fintech procházející transformací na bankovní dům přináší poněkud pozitivnější zprávy. Firma ve spolupráci s tuzemskou Raiffeisenbank oznámila spuštění lokálních účtů podporujících českou korunu.

Dosud v aplikaci Revolutu mohli uživatelé využívat svůj účet i v tuzemské měně, při bankovních převodech peněz však byl z oficiálního pohledu jejich účet vedený ve Velké Británii, a to i s tamním kódem IBAN a dalšími bankovními údaji.

Tím se například výrazně prodlužovala doba transakcí posílaných z tuzemských účtů v bankách na Revolut (a opačně), někteří lidé si kvůli různým omezením například nemohli nechat na Revolut zasílat své výplaty a v některých bankách mohly být tyto transakce spojeny s poplatky.

revolut-card

Foto: Revolut

Platební karta Revolut

Nově Revolut českým uživatelům nabízí možnost získat české údaje o svém účtu, čímž se transakce zjednoduší a zejména zrychlí – místo tří až pěti pracovních dnů by měl převod proběhnout do jednoho dne. Vzhledem ke zrychlování tuzemských bankovních převodů pak často v řádu pár (desítek) minut. V případě víkendů, svátků a požadavků po 14. hodině peníze dorazí následující pracovní den.

Detaily lokálního českého účtu se v aplikaci zobrazují po kliknutí na českou vlaječku vedle finančního zůstatku na hlavní obrazovce. Pro český účet je třeba vybrat záložku Místní, nikoliv SWIFT, který slouží pro převody do zahraničí. Vedle čísla účtu a bankovního kódu (Raiffeisenbank má 5500) získáte také takzvané jedinečné referenční číslo (Reference zvýrazněná růžovým písmem).

Právě jedinečné referenční číslo je klíčové, protože je při převodu nutné zadat do poznámky/zprávy pro příjemce. Pokud ho nezadáte, platba na účet uživatele Revolutu z bankovního účtu nedorazí a peníze se vrátí zpět, což jsme si při redakčním testování ověřili. Referenční číslo se tak nezadává do pole s variabilním, konstantním ani specifickým symbolem, jak by mohli někteří předpokládat.

Přestože tedy Revolut vylepšuje pro české uživatele možnosti rychlejšího a dostupnějšího převodu peněz z bankovního účtu, komfort vzhledem k nutnosti vyplnění poznámky pro příjemce není tak vysoký jako u klasického bankovního převodu.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym