Remake herní Mafie se odsouvá, ale vypadá čím dál lépe. Podívejte se na první krátkou ukázku přímo ze hry

mafiaremake

Foto: 2K

Tommy Angelo v remaku české herní klasiky Mafia

0Zobrazit komentáře

Do vydání zbývaly necelé dva měsíce a fanoušci přes 18 let staré herní klasiky z Česka se nemohli dočkat, až se poodhalí její remake. Ten má na starosti studio Hangar 13 spadající pod 2K a které předělává nejen grafiku, ale také hudbu, dabing a všechny cutscény. Remake Mafie, který měl vyjít 28. srpna, se odsouvá na 25. září a studio to odůvodňuje tím, že i s ohledem na poslední měsíce nabralo zpoždění a nechce nic uspěchat na úkor kvality.

A to je dobře. Už z úvodního traileru, který lákal na herní město Lost Heaven před několika týdny, bylo jasné, že nepůjde jen o jednoduchou předělávku s mírně vylepšenou grafikou, ale víceméně novou hru. To potvrzuje i nové 15vteřinové video, které poprvé ukazuje také přímo záběry z hraní – konkrétně jízdu městem a část oblíbené mise Výlet do přírody, která je oproti původní verzi ještě temnější.

„Tento projekt byl pro nás od začátku koníčkem. Řada našich vývojářů pomáhalo vytvořit původní hru Mafia a my všichni jsme se zavázali, že vytvoříme aktualizovaný zážitek, který bude té nadčasové klasice dělat čest. Vážíme si vaší trpělivosti a pochopení, zatímco se snažíme udělat ze hry Mafia: Definitive Edition co možná nejlepší zážitek pro všechny naše fanoušky po celém světě,“ tvrdí vývojáři na oficiálním webu.

Remake Mafie dostane engine ze třetího dílu a rozšířený příběh, který souvisí také s obsazením dabérů. Oproti původnímu prvnímu dílu je možné využít technologii motion capture a pohyby jednotlivých postav zachytit za pomocí reálných herců.

Vedle herců jako takových se postaví také dabéři pro několik zemí, pro které bude hra lokalizována, včetně Česka. Pro český dabing hlavní postavy Tommyho Angela byl znovu zvolen Marek Vašut, který ji daboval i v původní hře. Mimo něj se zapojí také další čeští dabéři jako Petr Rychlý nebo Libor Hruška.

Zatím se postupně dozvídáme nejrůznější střípky informací, které více či méně mění hru. Ze začátku se například zdálo, že budou tvůrci pouze přenahrávat hudební doprovod ve hře, aby byl sice stejný, ale měl vyšší kvalitu. Nedávno se ovšem ukázalo, že půjde o zcela nový sountrack, který se bude ve velkém tím původním inspirovat, ale nebude nutně stejný.

mafia-vylet

Foto: 2K

Část traileru se známou misí Výlet do přírody

Hudbu pro remake Mafie složil dvorní skladatel studia Jesse Harlin a jejích 15 vteřin se představí již za dva týdny v plnohodnotném gameplay traileru, na který studio v oficiálním prohlášení láká. Na další detaily o hře jako takové si ale budeme muset počkat v následujících týdnech a měsících.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym