Stoly ve tvaru banánu a sauna, na kterou si Estonci potrpí. Podívejte se do nových pražských kanceláří startupu Pipedrive

Jiří SvobodaJiří Svoboda

pipedrive-office

Foto: Pipedrive

Nové pražské kanceláře startupu Pipedrive

0Zobrazit komentáře

Estonská startupová nátura už dala vzniknout nejednomu nadějnému projektu a výjimkou není ani Pipedrive, který na trhu působí už deset let a specializuje se na vývoj CRM platformy pro zjednodušování všech procesů spojených s obchodem. Z jeho aktuálních 600 zaměstnanců působí pětadvacet lidí také v Praze, kde se celý tým přestěhoval do nových kanceláří.

Prostory, nacházející se v pražském Karlíně, jsou plné organických tvarů a dřeva, přičemž dominantními barvami jsou firemní zelená a černá. Kromě variabilního pracovního zázemí v nových kancelářích nechybí ani místo na zábavu, bar nebo sauna, na níž si Estonci velmi potrpí. O celý design se postaralo pražské Studio Perspektiv, které navrhovalo kanceláře také pro STRV, Trask, HubHub, Futured či GoPay.

„Názvy zasedaček se nesou v neformálním duchu a jsou inspirované světem Harryho Pottera. Nechybí tak třeba Nástupiště 9¾ nebo U Děravého kotle. Chvíle odpočinku pak mohou zaměstnanci trávit v herně s fotbálkem nebo PlayStationem. V neposlední řadě je naše kultura dog friendly, takže si někteří z nás pravidelně vodí do práce i své domácí mazlíčky,“ popisuje Tomáš Řehoř, manažer vývoje v Pipedrivu.

pipedrive-54

Foto: Pipedrive

Zasedací místnost

V kancelářích se také otiskla specifická firemní kultura. Pipedrive totiž nefunguje na principu běžných týmů, ale takzvaných kmenů, které se volně a napříč pobočkami sdružují kolem jednotlivých misí (projektů) a jsou zcela samostatné. Více než klasické členění kanceláří jsou tak k dispozici jakési clustery, které mohou právě účelům kmenů dobře sloužit.

„Prostoru dominuje výrazná zelená barva, jasanová dýha a hravý nábytek v čele s netypickými kancelářskými stoly ve tvaru banánu. Nevšedním zpestřením pro nás pak byla realizace sauny a Narnia baru, který by mohl hravě konkurovat profesionálním podnikům,“ dodávají architekti Ján Antal a Martin Stára ze Studia Perspektiv.

Kanceláře jsou připravené na to, že se bude Pipedrive nadále rozrůstat, protože zvládnou pojmout až sto lidí. Do doby, než je plně obsadí estonský startup, je ale bude moci využívat i pět jiných startupů, a to díky programu nazvanému PipedriveLabs.

pipedrive-7

Foto: Pipedrive

Prostoru dominuje zelená barva

„Tým Pipedrive jsme začali budovat v Praze v HubHubu, jenom v pár lidech a s omezenými možnostmi. Zdaleka ne každý má ale příležitost naskakovat do rozjetého startupu. Právě proto jsme rozjeli program pro ty, kteří budují svou firmu od nuly a nemají za sebou silného partnera,“ dodává Řehoř s tím, že Pipedrive poskytne vybrané pětici startupů i mentoring a přístup ke kontaktům.

Pipedrive vznikl v roce 2010 a ke své práci ho využívají obchodní týmy z více než 90 tisíc firem po celém světě. Pobočky má v Dublinu, Lisabonu, Londýně, New Yorku, Praze, Tampě, Petrohradu, Tallinnu, Tartu a díky nové akvizici také v Rize.

Lokalita: Praha, ČR
Datum dokončení: 2020
Velikost: 1 400 m2
Design: Studio Perspektiv

pipedrive-2-24

Foto: Pipedrive

Nechybí ani variabilní stoly ve tvaru banánu

pipedrive-46

Foto: Pipedrive

Součástí je i bar

pipedrive-2-10

Foto: Pipedrive

Zpestřením je i sauna, na kterou si Estonci potrpí

pipedrive-53

Foto: Pipedrive

Zaměstnanci mohou využít i místnosti s fotbálkem a herní konzolí

pipedrive-2-44

Foto: Pipedrive

Kuchyně a odpočinkový prostor

pipedrive-19

Foto: Pipedrive

Odpočinkový prostor

Pipedrive

Globální platforma CRM a inteligentní správa příjmů pro malé podniky.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Pipedrive

Globální platforma CRM a inteligentní správa příjmů pro malé podniky.