Život čarodějky a androida v jedné domácnosti. Disney prvním trailerem láká na seriál WandaVison ze světa Marvelu

wandavison

Foto: Disney

Hlavní postavy seriálu WandaVision

0Zobrazit komentáře

Charakterové linky Wandy Maximoff a uměle stvořené entity jménem Vision se s příchodem superhrdinské ságy Avengers začaly vzájemně proplétat, aby nakonec dostaly vlastní originální seriál. Po jeho oznámení vyvstala na povrch řada otázek a první trailer k úvodní sérii mnoho odpovědí nepřinesl. Ba naopak.

Avengers: Infinity War se stal snímkem, v němž se vztah mezi Wandou a Visionem začal prohlubovat. Ovšem romance mezi nadpřirozenými bytostmi byla ukončena smrtí Visiona, která byla nezbytná pro dovršení Thanosova plánu. Ani to však nezabránilo, aby se Elizabeth Olson a Paul Bettany, tedy představitelé těchto dvou marvelovských hrdinů, opět setkali na place při natáčení seriálu věnovaném právě jejich charakterům.

Producentem seriálu se všeříkajícím názvem WandaVision je zábavní gigant Disney, který bude novou sérii vysílat na své streamovací službě Disney+. A aby byli diváci dostatečně naladěni, Disney během předávání cen Emmy zveřejnilo nový trailer, jenž ukazuje, že život čarodějky a androida v jedné domácnosti může být vším, jen ne normálním.

wandavision-1

Foto: Disney

Poklidný americký život Wandy a Visiona v 50. letech

Trailer zachycuje zdánlivě poklidný život Wandy a Visiona v 50. letech minulého století, kde společně obývají jeden z klasických amerických domů na předměstí, které se staly realizovaným snem poválečného života v USA. Domek, auto, moderní spotřebiče jako mixér či lednice a spokojená rodina tehdy tvořily spolu s televizním vysíláním základní pilíře americké kultury.

Jenže to vše se začne prolínat s realitou. V té by měl být Vision stále mrtvý, na scéně se objevují federální agenti i další postavy s nadpřirozenými schopnostmi, čímž se děj pořádně zamotává. Do celé problematiky nepřineslo mnoho světla ani Disney, které i přesto, že z celého traileru doslova čiší retro atmosféra starých dobrých padesátek, zasazuje děj do doby po událostech Avengers: Endgame.

Nad celým seriálem se tak nepohupuje jen pár otazníků, ale rovnou celé trsy nezodpovězených otázek. Vše ale napovídá tomu, že by se celý děj mohl opírat o Wandino snění, případně o její nadpřirozené schopnosti, pomocí kterých ohýbá realitu k obrazu svému a tím vyvolává pořádný zmatek, jak informoval magazín Polygon.

Ten je ostatně žádoucí, jelikož by seriál WandaVision měl připravit půdu pro nadcházející marvelovku Doctor Strange and the Multiverse of Madness, ve které by měla mimo Dr. Stephena Strange vystupovat i v hlavní ženské roli právě Wanda Maximoff.

Podle Disney bychom se měli odpovědí na nezodpovězené otázky dočkat do konce tohoto roku, kdy bude seriál spuštěn. Spolu s Wandou a Visionem by se svého vlastního seriálu měli dočkat i Falcon s Winter Soldierem. V příštím roce pak i všemi milovaný poťouchlý bratr Thora Loki.

Čekací doba na jmenované seriály je však stále velmi dlouhá, což si Disney uvědomuje, a proto již brzy nabídne druhou sérii velice populárního seriálu The Mandalorian, ve kterém vystupuje nájemný lovec hlav Mando a jeho společník, kterému celý svět neřekne jinak než Baby Yoda. Nová série by měla odstartovat již 30. října.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym