Petr Pavlík, Hana Fořtová či Cyril Klepek. Dnešní konference CzechCrunch Onlajn ukáže, jak se dělá udržitelný byznys

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

onlajn5-top

Foto: CzechCrunch

Pátý CzechCrunch Onlajn bude o udržitelném podnikání

0Zobrazit komentáře

Když se řekne udržitelný byznys, mnozí si pravděpodobně představí především základní ekologické praktiky, jako je třeba omezování spotřeby plastů. S ohledem na zhoršující se stav naší planety je to jistě důležité, ale udržitelné podnikání a obecně činnost člověka je třeba řešit nejen z pohledu environmentálního, ale také ekonomického či sociálního. A právě na to se zaměří další naše konference CzechCrunch Onlajn.

Dělat něco udržitelně může mít mnoho podob. Například Evropský parlament definuje udržitelný rozvoj jako zlepšování životní úrovně a blahobytu lidí v mezích kapacity ekosystémů při zachování přírodních hodnot a biologické rozmanitosti pro současné a příští generace. Právě s ohledem na naše potomky je třeba, abychom už dnes začali přemýšlet, zda některé naše činnosti nejde dělat šetrněji.

Na CzechCrunch Onlajn jsme si proto pozvali osobnosti, které se udržitelným rozvojem zabývají, a to na všech úrovních. Budeme řešit, jak lze snižovat uhlíkovou stopu při prodeji potravin, proč dává smysl poslat dál knihy, které jste už přečetli, nebo také to, jak se do udržitelných projektů investuje, kolik jich u nás vzniká a jak vlastně Češi na udržitelnost slyší.

V pořadí páté vydání konference CzechCrunch Onlajn se koná už dnes (3. května) od 18 hodin a sledovat ho bude možné živě na YouTube či Facebooku. Všechny důležité informace najdete na webu czechcrunch.cz/onlajn a těšit se můžete na osm inspirativních vystoupení, které by si neměl nechat ujít nikdo, koho zajímá, kde můžeme být šetrnější k naší planetě a jak na to.

Udržitelnost jako součást byznysu

Prokopat v Česku prodej potravin přes internet se už Rohlíku povedlo. Největší tuzemský online supermarket se nyní pod vedením Tomáše Čupra pouští s miliardami v zádech do velké evropské expanze, ale ani při ní nezapomíná na zodpovědné chování. Snaží se například různými způsoby snižovat svou uhlíkovou stopu a také o tom se budeme bavit s jeho tuzemským šéfem Petrem Pavlíkem.

cyril-klepek3

Foto: Nguyen Lavin/CzechCrunch

Cyril Klepek, zakladatel digitálního odpadového tržiště Cyrkl

Slovo a hlavně filozofie udržitelnosti je vetkána do DNA e-shopu Econea. Jeho spoluzakladatel Pavel Milan Černý bude mluvit o tom, jak řeší svůj dopad na planetu a společnost uvnitř firmy, při výběru produktů do domácnosti i v důležité komunikaci k zákazníkům. Spoluzakladatel Knihobotu Dominik Gazdoš zase promluví o tom, proč v knihách z druhé ruky leží velký byznysový a zároveň i udržitelný potenciál.

Na konferenci se objeví také členové našeho výběru Innovators 20, kde jsme hledali největší inovátory. Pavel Podruh má za sebou životní příběh jako z filmu, přičemž aktuálně ho nejvíce zaměstnává stavba plně soběstačného domu. Být odstřižený od okolního světa a nemít do domu navedenou elektrickou síť je pro mnoho lidí nepředstavitelné, ale jihočeský inovátor na CzechCrunch Onlajnu popíše mimo jiné to, proč vidí právě v energetické soběstačnosti budoucnost.

S Hanou Fořtovou se budeme bavit o tom, co vlastně udržitelnost je a co se skrývá pod tajemnou zkratkou ESG. Spoluzakladatelka Frusacku se totiž zabývá světem udržitelného podnikání do hloubky, a tak promluví o tom, jak svět financí pomáhá byznysům posunout se směrem k odpovědnějšímu chování a jakou pro to mají motivaci.

S Cyrilem Klepkem, zakladatelem rychle rostoucího digitálního odpadového tržiště Cyrkl, nahlédneme do tajů velkých továren, které produkují velké množství odpadu. Protože ten nemusí končit jen ve spalovně, ale jeho potenciál je mnohem větší. Petr Vítek z investičního fondu Tilia Impact Ventures prozradí, jaké nadějné projekty u nás vznikají, a s Lucií Mádlovou z Asociace společenské odpovědnosti se podíváme na to, jak vlastně celé téma vnímají Češi.

Více informací a celý program naší živě vysílané konference najdete na webu CzechCrunch Onlajn. Začínáme dnes v 18.00.

Partnerem pátého CzechCrunch Onlajnu je online supermarket Rohlik.cz, pro který je udržitelnost zásadním tématem, a to včetně kompenzace uhlíkové stopy u vlastních značek produktů nebo zapojení elektromobilů do rozvozu potravin.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym