Gastronomie
Vysoká gastronomie pod Oblíkem. Nová restaurace chce přinést první hvězdu do Českého středohoří
Navštívili jsme restauraci Remedi, kde pod rukama mladého šéfkuchaře vznikají chody, které by mohly oslovit i přísné inspektory michelinského průvodce.
Pozdně gotický dům v Banské Bystrici získal svou původní podobu. Nyní zve do restaurace pod klenbami
Krásné klenby, štuková výzdoba či trámy si zasloužily více pozornosti. Nyní se jimi může pokochat každý, kdo vyrazí do Banské Bystrice třeba na večeři.
S cukrařinou začal ve 12 letech, nyní svým umem oslňuje Česko. Vymyslel i veganské makronky
Vlad Ryasnyy začal svět cukrařiny objevovat už jako malý kluk. Díky zkušenostem v zahraničí zjistil, jak důležitou roli v ní hrají fyzika a chemie.
Hutný vývar, nudle a křehké plátky masa. Kam se v Česku vydat za nejlepší polévkou ramen?
Není to ještě tak dlouho, co do Česka dorazila japonská nudlová polévka ramen. Díky našemu výběru budete vědět, kde si dát ten nejautentičtější.
Restaurace Štangl je všechno, jen ne nová Eska. Na populární karlínský podnik zůstaly jen vzpomínky
Vyrazili jsme do podniku Štangl, jenž částečně nahradil oblíbenou Esku. A rychle jsme zjistili, že jde o něco víc než novou kapitolu starého místa.
Rum se nemá pít s Coca-Colou aneb Jak Pepsi chytře využilo skrytého symbolu Captaina Morgana
Náhoda? Podle marketingového týmu samozřejmě ne – a tak dále pokračuje v nekonečných Cola Wars.
Margarita z kombuchy? Proč ne. Zakladatelé české značky JZT Ferments se nebojí kvašených experimentů
Kombucha je nesmírně zábavný nápoj, který v posledních letech získává stále více pozornosti. V JZT Ferments ji úspěšně spojují s kvalitní gastronomií.
Zázrak, Češi proměnili vzduch na pivo. Vzniklo díky vynálezu z ČVUT a chutná dobře, ale stálo by tisíce korun
„Tohle pivo je symbol, jak to nedělat. Kdyby bylo nejhůř, dá se takto uvařit. Ale ve skutečnosti je to varování,“ říkají pivovarníci.
Kde spojit výlet se skvělou gastronomií? Vydejte se třeba do malebného hostince na západě Čech
Po čtrnácti dnech je tady další vydání newsletteru Deli, které je tentokrát věnované ryze tipům na neokoukanou gastronomii v regionech.
Nejlepší restauraci světa najdete v Peru. Na skvělou gastronomii lákají ale i další země Latinské Ameriky
Peruánská biodiverzita je rozmanitá a zachytit na talíři se ji snaží v restauraci Central. Za skvělou gastronomií ale nemusíme tak daleko.
Popeyes na Václaváku otevře hned vedle největšího konkurenta. Těšit se může i Brno
Slavný fastfoodový řetězec se bude nacházet v horní části pražského Václavského náměstí, která je nákupně čím dál zajímavější.
Místo nákresů kuchyň a zázvorové pivo. Mladý architekt opustil studio se slovy, že jde dělat limonádu
Adam Helma vyměnil architektonické návrhy za kuchyni a péči o kvásek. Českou gastroscénu teď díky tomu obohatil o přirozeně perlivé zázvorové pivo.
Češi i letos uspěli na gastronomických Oscarech. Nejvíce bodovaly pepř a pistácie
Soutěž Great Taste se každý rok zaměřuje na ocenění delikates z celého světa. A ani letos porotcům neunikly produkty z Česka.
Do Roudnice nad Labem za kulturou i jídlem. Do podzámčí můžete vyrazit třeba na korejské kuře
Po dvou týdnech je tady další vydání newsletteru Deli, který jako vždy přináší to nejzajímavější, co se na české gastronomické scéně událo.
Řetězec Penny v Německu ukazuje pravou cenu živočišných výrobků. Zdražil je až o 94 procent
V Penny společně se dvěma univerzitami spočítali ceny potravin na základě toho, jak škodí životnímu prostředí. Výsledkem je provokativní kampaň.