Langoš s kečupem nebo s bůčkem. Oblíbená vinárna láká na hody v duchu letních koupališť
Dva týdny uplynuly a je tady další porce novinek z českého gastronomického rybníčku v podobě newsletteru Deli.
Do Česka nám konečně zavítalo krásné počasí, všichni tak s chutí vyrážíme ven, do přírody a také na akce pořádané pod širým nebem. Naštěstí se zrovna děje hodně událostí, které vám umožní si vychutnat první záchvěvy blížícího se léta. Užít si můžete třeba langoše ve dvoře oblíbené vinárny, japonskou sladkou rybičku u stánku nebo litry filtrované kávy u Riegrových sadů.
Langoš Fry Day
Dnes se dvůr oblíbené pražské vinárny Bokovka promění na langošový svatostánek. Vezmou si ho totiž do parády kreativní šéfkuchař Ambiente Jiří Horák s kolegou Tomášem Valkovičem, kteří stojí za pop-upovými akcemi Langoš Fry Day. Tahle dvojice smaží langoše od roku 2018, dělají je ale tak trochu jinak. Do těsta totiž přidávají zakysanou smetanu, která ho pěkně zjemní a při smažení vytváří ještě o něco lepší křupavou krustu.
U Langoš Fry Day si samozřejmě můžete dát klasickou kombinaci česnek, kečup a sýr, ale pro pokročilé připravují třeba langoš s bryndzou a škvarky. A pro dnešní akci si nachystali specialitu v podobě langoše s bůčkem. O pitný režim se postará společnost Vino Vino Vino, která se zaměřuje na moky z butikových rodinných vinařství a ve stejný den bude v Bokovce pořádat degustační akci Sprechen Sie Wein.
O dalších novinkách, které se za dva týdny udály na české gastronomické scéně, se můžete dočíst v posledním vydání newsletteru Deli.