Místo asijského fine diningu „phóčko“. Známí bratři v novém podniku sází na silný vývar a domácí nudle

Bratři Giang Ta Binh a Khanh Ta Quoc se rozhodli, že se vrátí ke kořenům, k polévce pho. Servírují ji na místě, kde se nacházelo jejich Taro.

pho100-nahled

Foto: Lucie Mušková

Khanh Ta Quoc společně se svým bratrem vede v Praze několik úspěšných gastronomických konceptů

0Zobrazit komentáře

Všichni si užíváme babí léto plnými doušky, přesto není od věci se trochu zahřát. Skvěle vám k tomu poslouží nově otevřené pho bistro bratrů, kteří stojí za podniky Taro, Gao Den a Dian, parádně vás ale jistě zahřeje i ohnivý mok, v jehož duchu se ponese první listopadový víkend. Zoufat však nebudou ani ti, které hřejí především dezerty. Jako vždy je i tentokrát v newsletteru Deli něco pro každého. Přihlásit se k jeho odběru můžete v boxu níže.

Každé dva týdny vám ukážeme tipy na zajímavé restaurace, bary i kavárny.

Newsletter Deli | Poslední vydání

Pho100

Ti, kdo bedlivě sledují českou gastroscénu, dobře vědí, že asijská fine diningová restaurace Taro se stěhuje do Paláce Dunaj. Bratři Giang Ta Binh a Khanh Ta Quoc, kteří za úspěšným konceptem stojí, ale nechtěli původní prostor na Nádražní ulici nechat prázdný. Nejdřív si říkali, že by na místě udělali bistro po vzoru asijských podniků v Londýně, nakonec se ale rozhodli vrátit ke kořenům a vymazlili k dokonalosti polévku Pho.

S nadsázkou by se dalo říct, že o tento typ polévky v Praze dnes zakopáváme, Pho100 se ale přece jen vymyká. „Každé ráno si tu sami vyrábíme rýžové nudle na stroji přivezeném z Hanoje mletím vietnamské rýže. Stálo nás to stovky hodin ladění finální receptury i návštěvy majitelů podniků ve Vietnamu a Budapešti, kde podobný výrobník mají také,“ přibližuje generální manažer skupiny Taro Marek Příhoda.

Dát si tu můžete klasiku s vařeným hovězím hrudím či verzi tataki s medium rare roštěnou, nebo dokonce vege verzi s omeletou. Ve všech případech se k vám na stůl dostane přes noc tažený, výrazný vývar. K tomu nechybí domácí sriracha z uzených paprik a zajímavostí je vietnamské smažené pečivo quay, které se k horkému vývaru podává.

Nastartujte svou kariéru

Více na CzechCrunch Jobs

Příhoda dodává, že rádi připraví i veganskou verzi pho. „Další tahák bude suché pho neboli Pho Tron bo – nudle bez vývaru s restovaným hovězím, citrónovou trávou, tamarindovou omáčkou, arašídy a bylinkami.“

Interiéru stále dominuje kuchyně, kolem které je rozprostřené barové sezení. Když dorazíte na místo, jídlo si objednáte u kiosku u dveří, vyberete si číslo, usadíte se a můžete sledovat, jak se vaše polévka připravuje. Přímo v prostoru se nachází také robustní stroj na nudle. Je tak patrné, že čerstvější už vážně být nemohou.

Další novinky z české gastroscény najdete v posledním vydání newsletteru Deli.

CzechCrunch Jobs