Místo asijského fine diningu „phóčko“. Známí bratři v novém podniku sází na silný vývar a domácí nudle
Bratři Giang Ta Binh a Khanh Ta Quoc se rozhodli, že se vrátí ke kořenům, k polévce pho. Servírují ji na místě, kde se nacházelo jejich Taro.
Všichni si užíváme babí léto plnými doušky, přesto není od věci se trochu zahřát. Skvěle vám k tomu poslouží nově otevřené pho bistro bratrů, kteří stojí za podniky Taro, Gao Den a Dian, parádně vás ale jistě zahřeje i ohnivý mok, v jehož duchu se ponese první listopadový víkend. Zoufat však nebudou ani ti, které hřejí především dezerty. Jako vždy je i tentokrát v newsletteru Deli něco pro každého. Přihlásit se k jeho odběru můžete v boxu níže.
Pho100
Ti, kdo bedlivě sledují českou gastroscénu, dobře vědí, že asijská fine diningová restaurace Taro se stěhuje do Paláce Dunaj. Bratři Giang Ta Binh a Khanh Ta Quoc, kteří za úspěšným konceptem stojí, ale nechtěli původní prostor na Nádražní ulici nechat prázdný. Nejdřív si říkali, že by na místě udělali bistro po vzoru asijských podniků v Londýně, nakonec se ale rozhodli vrátit ke kořenům a vymazlili k dokonalosti polévku Pho.
S nadsázkou by se dalo říct, že o tento typ polévky v Praze dnes zakopáváme, Pho100 se ale přece jen vymyká. „Každé ráno si tu sami vyrábíme rýžové nudle na stroji přivezeném z Hanoje mletím vietnamské rýže. Stálo nás to stovky hodin ladění finální receptury i návštěvy majitelů podniků ve Vietnamu a Budapešti, kde podobný výrobník mají také,“ přibližuje generální manažer skupiny Taro Marek Příhoda.
Dát si tu můžete klasiku s vařeným hovězím hrudím či verzi tataki s medium rare roštěnou, nebo dokonce vege verzi s omeletou. Ve všech případech se k vám na stůl dostane přes noc tažený, výrazný vývar. K tomu nechybí domácí sriracha z uzených paprik a zajímavostí je vietnamské smažené pečivo quay, které se k horkému vývaru podává.